Plava laguna traži još 200 sezonaca za rad u Istri

Autor: Marija Crnjak , 14. svibanj 2017. u 22:00
Predstavili se u Osijeku

Tvrtka je ove godine sezoncima omogućila i besplatan smještaj s 3 obroka dnevno. Time će im porasti i plaća za dodatnih 300-350 kuna.

Tim turističke grupacije Plava laguna, koju čine tvrtke Plava laguna i Istraturist, u subotu je u Osijeku predstavio mogućnosti zapošljavanja sezonskih radnika u Istri.

Obje kompanije ukupno zapošljavaju oko 3000 radnika, u Plavoj laguni oko 700 sezonskih radnika, od toga 130 stalnih sezonaca, u Istraturistu oko 1300 radnika s 33 stalna sezonca. Za špicu sezone posao nude za još 200 sezonskih radnika. "Većina sezonaca zaposlena je još od Uskršnjih blagdana, a za 200-tinjak radna mjesta su još otvorena. Radnicima nudimo kvalitetne mogućnosti za stjecanje radnih vještina, skupljanje radnog iskustva i upoznavanje zanimljivih ljudi.

 

70 novih

ugovora sklopljeno je za stalne sezonce

Radna mjesta otvorena su u Poreču i Umagu", priopćeno je iz Plave lagune koja je ove godine sezoncima omogućila i besplatan smještaj s 3 obroka dnevno za sve smještene u njihovim objektima. Time će porasti i plaća za dodatnih 300-350 kn neto, koliko su prethodne godine participirali u troškovima smještaja.   Inače, grupacija je sklopila novih 78 ugovora za stalne sezonce, koji su zapravo radnici sa stalnim ugovorom, ali u praksi najčešće rade kraće od dvanaest mjeseci dok su im radni staž i mirovinsko osiguranje plaćeni tijekom čitave godine, pojašnjavaju u objavi. Dodaju i kako je ove godine Plava laguna investirala u dodatnih 300 kreveta za smještaj zaposlenika, uz povećanje kvalitete za postojeći smještaj.

Sezonci

Dodatne potrebe za ATP Umag 
Broj radnika Plave lagune raste tijekom čitave sezone, sve do teniskog turnira ATP Croatia Open Umag koji ove godine počinje 14. srpnja. Za vrijeme trajanja turnira trebat će im dodatni radnici, od kojih dio ostaje zaposlen sve do kraja turističke sezone. Najtraženiji su kuhari, konobari, recepcionari i vrtlari.

Komentirajte prvi

New Report

Close