Plava laguna predstavlja mogućnost zapošljavanja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. svibanj 2017. u 12:27
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Plava laguna i Istraturist među najvećim su i najuspješnijim turističkim kompanijama u Hrvatskoj i među onima koje najviše zapošljavaju stalne i sezonske radnike.

Turistička grupacija Plava laguna u subotu 13. svibnja u Osijeku će predstaviti mogućnosti sezonskog zapošljavanja u istarskim odredištima gdje posluje, najavili su iz Plave lagune.

Pozivajući zainteresirane da dođu u Osijek u subotu na Trg Ante Starčevića od 9 do 13 sati odnosno u centar Portanova od 9 do 19 sati kako bi se upoznali s mogućnostima sezonskog posla, iz Plave lagune ističu da im ove godine treba oko dvije tisuće sezonaca za rad u objektima Plave lagune u Poreču i Istraturista u Umagu.

"Glavninu radnika za ovu sezonu smo već našli – oko 1.200 već je došlo, oko 600 je u procesu dolaska, a nedostaje nam još oko 200 za ljetnu sezonu, te smo odlučili radnike potražiti na osječkom odnosno slavonsko-baranjskom području i u suradnji sa strukovnim školama", kažu iz Plave lagune.

Plava laguna i Istraturist među najvećim su i najuspješnijim turističkim kompanijama u Hrvatskoj i među onima koje najviše zapošljavaju stalne i sezonske radnike.

U grupaciji ističu da su nedavno uspješno završeni pregovori za ovu godinu između socijalnih partnera te da je uz ostalo dogovoreno povećanje osnovnih plaća za 3 posto čime se osnovica za obračun plaće povećava na 3.708 kuna i odnosi se i na stalno i sezonski zaposlene.

Plava laguna iz Poreča djeluje 60 godina te da danas u smještajnim kapacitetima dnevno može ugostiti više od 20 tisuća gostiju, od čega više od 8 tisuća u hotelima i apartmanima i više od 12 tisuća u autokampovima, gdje se godišnje ostvaruje ukupno više od 2,3 milijuna noćenja. Ima i 360 vezova u dvjema marinama i niz ugostiteljskih, sportskih i drugih sadržaja kojima upotpunjuje ponudu.

Istraturist iz Umaga posluje više od 50 godina. Raspolaže s gotovo 23 tisuće kreveta u pet hotela i četiri apartmanska naselja.

Komentirajte prvi

New Report

Close