‘Platit ću oglas istine, to će biti moja jedina kampanja’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. veljača 2013. u 19:30
Milan Bandić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

Bandić je najavio da će kao kandidat za gradonačelnika piti kavu s građanima, te da mu ne treba sučeljavanje.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas da će ponovno platiti javni oglas kako bi obznanio građanima što je predlagao, a što nije prihvatila ova Gradska skupština te "oglas istine" o Zagrebačkom holdingu.

"Sad ću morati prije izbora opet objaviti 'oglas istine', pa makar me kazneno gonili opet. To je moja linija obrane, nemam drugog izbora i to će biti moja jedina kampanja", izjavio je Bandić na konferenciji za novinare na temu "Akti gradonačelnika", uoči sutrašnje sjednice Gradske skupštine. Dodao je da to manje košta nego da ostane 'ta ekipa' tamo gdje je. Ustvrdio je da Zagrebačkom holdingu daju uređene javne površine da ih naplaćuju i oni to ne znaju, kupe im nekretnine i da im da upravljaju, a oni to ne znaju.

Bandić je najavio da će kao kandidat za gradonačelnika piti kavu s građanima, te da mu ne treba sučeljavanje. "Koje sučeljavanje, s kime. Treba pustiti njih da se sučeljavaju, oni najbolje govore u korist vlastite štete. Samo ih treba pustiti (da govore), od doktora do penzionera", rekao je i dodao da narodna poslovica kaže "da se najviše laže prije svadbe, poslije lova i prije izbora". Na upit očekuje li da će nakon izbora imati većinu u Gradskoj skupštini, Bandić je rekao kako samo zna da nikada ovakva Skupština nekompetentna i rušilačka i destruktivna neće biti; a kakva će biti pričekajmo rezultate izbora, o tome će odlučiti Zagrepčani, i o gradonačelniku i o Skupštini.

Upitan kako komentira što je SDP najavio da će na sutrašnju sjednicu Gradske skupštine po hitnoj proceduri staviti točku o prodaji 44 niskopodna tramvaja, Bandić je odgovorio da nema komentara. "Oni su preuzeli odgovornost za upravljanje Holdingom prije nepune četiri godine. To je kontinuitet jedne politike koja ubire plodove na predzadnjoj sjednici Skupštine".

Moj komentar je da ne bi bilo dobro da aktualni gradonačelnik i sadašnja Skupština dva i pol mjeseca prije izbora izglasuju bilo kakve obaveze novoj upravi Holdinga, novom sastavu Skupštine i novom gradonačelniku. Ukoliko to rade očito im se žuri, ali ja u tome ne želim sudjelovati. To nije pošteno, korektno ni moralno i preporučujem da se s tim ne igraju, rekao je Bandić. Ustvrdio je kako žele da im on "popegla" njihove promašaje u zadnje tri i pol godine, da predloži Gradskoj skupštini da Grad Zagreb ponovno izda jamstva i jamči za njihovu lošu politiku i vođenje, za dvije milijarde i 200 milijuna kuna.

Apsurdnim je ocijenio da su politički podobni, miljenici partijski zauzeli funkcije u trgovačkim društvima i upravi Holdinga a razvlastili su grad Zagreb predavši ga stručnjacima Ekonomskog instituta i Ekonomskog fakulteta da nadziru Holding. "To nema nigdje na kugli zemaljskoj osim u Zagrebu, to je apsurd", rekao je.

Bandić je kazao kako bi volio da "sve štima, ali ne štima", dodavši kako godinu dana ne može ući s neovisnom revizijom u Holding, za dvije milijarde kuna koje su ondje 'tranferirali'. U vezi s najavom gradskog Odbora za prostorno uređenje da će odbiti prijedlog o donošenju Urbanističkog plana uređenja Muellerovog brega, Bandić je kazao kako će taj prijedlog odbiti pred građanima grada, a građani će to znati cijeniti.

"Pa oni su počeli s destrukcijom, oni su cijelih tri i pol godine protiv. Cilj im je jedino srušiti gradonačelnika Bandića i njegovu ekipu. I to je kontinuitet jedne politike koja ubire te plodove na Skupštini i ne bi me iznenadilo da sutra to ponovno ne demonstriraju, samo moram im poručiti da je to još dva i pol mjeseca. Ako smo izdržali tri godine i devet i pol mjeseci izdržat ćemo još ova dva i pol mjeseca", kazao je Bandić.

Komentari (1)
Pogledajte sve

jadni i pošteni milan. stvarno mu moramo pomoći da istjera bandu iz holdinga.
ljudi glasajte za notaxa.

New Report

Close