Planirate iznajmiti apartman na Jadranu? Pogledajte kako se kreću cijene najma

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Prosječna dnevna cijena najma turističkog apartmana u Hrvatskoj iznosi 63 eura, a cijene variraju od 20-ak do čak 500-tinjak eura za dan najma

Prosječna dnevna cijena najma turističkog apartmana u Hrvatskoj iznosi 63 eura, a cijene variraju od 20-ak do čak 500-tinjak eura za dan najma, pokazuje analiza ponude na portalu Njuškalo, a piše tportal.

Sjeverna Dalmacija

Privatni smještaj u ovoj regiji bilježi najveći interes posjetitelja u prvoj polovici godine, ali i najpovoljnije cijene u sezoni, uspoređujemo li ih s ostalim priobalnim regijama. Najviše apartmana iz ove regije nudi se u Zadru, Vodicama te Viru i Biogradu na Moru. Prosječna cijena najma u Zadru iznosi 62 eura za dan, koliko je i u Biogradu na Moru, dok istovremeno prosječna cijena najma apartmana na Viru iznosi 56 eura za dan, a u Vodicama 57 eura.

Srednja Dalmacija

U ovoj regiji apartmani se mogu naći za 40-ak eura po danu, no prosječna cijena iznosi 73 eura. Najviše apartmana se nudi u Splitu, Makarskoj te Omišu. Iako se mogu naći i za 50-ak eura, prosječna dnevna cijena najma turističkog apartmana u Splitu usred sezone iznosi 80 eura.

Istovremeno, u Makarskoj se prosječno cijene kreću oko 64 eura, dok ćete u Omišu za dan najma apartmana trebati izdvojiti 72 eura. Neka od povoljnijih mjesta u ovoj regiji, prema cijeni najma apartmana, su Seget i Okrug.

Južna Dalmacija

Očekivano, najviše cijene u ovoj regiji su u Dubrovniku, u kojem prosječna cijena najma apartmana po danu iznosi 84 eura, no variraju od 60 pa do više od 150 eura. Uz Dubrovnik, najviše se apartmana u Južnoj Dalmaciji nudi uOrebiću te na Korčuli. 

Istra, Kvarner i Primorje

Gledamo li Istru te Kvarner i Primorje, najveća ponuda apartmana je u Crikvenici, na Rabu te u Novom Vinodolskom i Omišlju. Prosječna cijena apartmana u Crikvenici u sezoni iznosi 67 eura, dok je na Rabu ona 63 eura po danu.

Komentari (6)
 • ajmooopet
  ajmooopet 18:57 10.7.2018.

  usput na godinu raste taksa i porez pa ćemo vidit koja će onda biti cijena.

 • ajmooopet
  ajmooopet 18:52 10.7.2018.

  dno dna novinarstva. apartman stoji. bla bla bla,prosjecna cijena… da mi je samo znati na koji su je nacin izracunali, izmedju apartmana za 2 osobe i vile s bazenom za 10 osoba . svašta.

 • petrollio
  petrollio 14:52 10.7.2018.

  koji besmislen članak, kako uzalud potrošeno vrijeme! uopće ne piše je li to cijena apartmana za 2,3,4 6,10 osoba? !?? ne bi me čudilo da je autor uspoređivao apartmane za 2 i za 6 osoba pa se čudi razlici u cijenama

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!