Planiraju napraviti kvart u kvartu: Niknut će šest zgrada s 1056 stanova, kafići, podzemna garaža…

Autor: Poslovni.hr , 06. veljača 2020. u 12:24
Foto: Igor Kralj / Pixsell

Gradonačelnik Milan Bandić njihovu je zahtjevu sad dao suglasnost, a o tome će raspravljati i zastupnici u Gradskoj skupštini na sjednici koja počinje danas.

Danas je ondje velika ledina, uz koju se automobili provezu ako žele skratiti put od Ljubljanske avenije prema svom naselju. No uskoro bi na Savskoj Opatovini, nedaleko od tramvajskog okretišta u Prečkom, trebao niknuti pravi kvart u kvartu. Točnije, riječ je o šest zgrada s 1056 stanova, odnosno o četiri manje građevine s oko 120 te jednoj s 330 i jednoj s 220 stanova, piše Večernji list.

U većim zgradama bit će i trgovine te ugostiteljski objekti, uz njih oko 1200 parkirališnih mjesta, koja dijelom idu i na dvije etaže ispod zemlje. Gradnja je nakon gotovo deset godina mirovanja postala aktualna nakon što je investitor zatražio od Grada Zagreba da sklope aneks ugovora potpisanog 2011., koji je vezan uz ovaj projekt.

Gradonačelnik Milan Bandić njihovu je zahtjevu sad dao suglasnost, a o tome će raspravljati i zastupnici u Gradskoj skupštini na sjednici koja počinje danas. Riječ je o investiciji tvrtke Allegheny Financial koju je, prema sudskom registru, osnovala istoimena tvrtka sa sjedištem u Švicarskoj, bivši vlasnik Europapress Holdinga Ninoslav Pavić i tvrtka SEECP Projekt 1, koju je također osnovala švicarska tvrtka Allegheny.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close