Evo gdje se planira izgradnja braniteljskog naselja sa ukupno 1.000 stanova

Autor: Poslovni.hr/Hina , 31. listopad 2017. u 13:37
Ilustracija Foto: Thinkstock

Državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja doado je kako je trima ministarstvima – zdravstva, unutarnjih poslova i znanosti i obrazovanja poslova proslijeđena informacija o planiranju gradnje novog naselja.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović-Opara i državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Ivan Vukić u utorak su u Splitu najavili plan o izgradnji braniteljskog naselja na području Korešnice između Splita i Solina u kojem bi, po Vukićevim riječima, bilo oko 500 stanova namijenjenih hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima.

"Planiramo na Korešnici skupa s gradom Splitom i Splitsko-dalmatinskom županijom i u suradnji sa APN-om (Agencijom za pravni promet i upravljanje nekretninama) izgraditi oko 1.000 stanova od kojih bi oko 500 bilo namijenjeno za stradalnike Domovinskog rata," rekao je Vukić na današnjoj svečanosti u Splitu dodijele 21 rješenja potpore za stambena zbrinjavnja hrvatskih ratnih vojnih invalida i dragovoljaca Domovinskog rata s područja splitsko-dalmatinske županije.

Državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja doado je kako je trima ministarstvima – zdravstva, unutarnjih poslova i znanosti i obrazovanja poslova proslijeđena  informacija o planiranju gradnje novog naselja na području Korešnice te se očekuje od njih da i oni iznesu svoje želje i potrebe za stanovima u tom naselju.

"Riječ je  o vrlo bitnom i na razini države jednom od najvećih programa," ocijenio Vukić zamisao o gradnji naselja na području Korešnice.

Splitski gradonačelnik Krstulović-Opara istaknuo je da će vrlo skoro biti obznanjene pojedinosti plana izgradnje braniteljskog naselja na području Korešnice.

"Riječ je o zemljištu koje je vlasništvo Hrvatskih šuma a mi ovom projektu pristupamo ozbiljno te ga namjeravamo realizirati u sklopu izmjena Generalnog urbanističkog plana", izjavio je novinarima Krstulović – Opara.

Komentari (7)
Pogledajte sve


(kaufmann) Titiću ne jedi dreka dok imaš trave u izobilju.Da si to izjavio prije devedesetih završio bi na Golom otoku i pišao krv. Krelac pokloni se svakom branitelju na ulici,jer možeš mirno srati i trolati iz tvoje tpole ćenife.

Hahaha koja si ti komunjara.

Al stvarno 25 godina nakon ???? Pa di su do sad živjeli ???

kaufman
Misliš da su zbrinuti svi ranjeni i stradalnici rata? Ne mislim na lažne dragovoljce ili čudom izlječene kao bivši ministar Matić nego na prave branitelje.

Miroks, Titić ti je tata…
Vjerojatno si i ti na državnoj sisi ili si u penziji od 30-te, sudeći po tvojim izjavama teško da si ikada morao vlastitim radom u realnom sektoru raditi za kruh svoj svadašnji i plaćati ogromne poreze iz kojih onda nesposobni krkani na vlasti troše na ovakve nebuloze. Svaki normalan čovjek koji je sposoban zdravorazumski zbrojiti dva i dva shvaća o čemu govorim.
Btw, nađi čuvenu izjavu generala Pattona o braniteljima, pa se onda javi.

New Report

Close