Plan sindikata: Masovni prosvjedi, a u konačnici i rušenje vlade?

Autor: Poslovni.hr , 07. ožujak 2013. u 08:43
Ilustracija (Foto: Patrik Maček/PIXSELL)

Dio sudionika ne krije ogorčenost vladinim potezima i spremnost na generalni štrajk javnih i državnih službi te u konačnici i na bugarski scenarij.

'Masovni prosvjedi, štrajkovi i u konačnici rušenje vlade',  dosad najžešće prijetnje iz sindikalnih redova stavljene su na papir mogućeg hodograma akcija sindikata državnih i javnih službi, koji su se u utorak okupili i razgovarali o opcijama kojima će odgovoriti na smanjenje plaća od tri posto, piše Večernji list.

'Cilj nam je osporiti Vladinu odluku o smanjenju koeficijenta za plaće u državnim i javnim službama od tri posto. Izgledno je da ćemo pozvati građane da izraze nezadovoljstvo sadašnjim načinom vladanja, da za početak ne podrže ovu vlast prvo na lokalnim izborima ', istaknuo je jedan od predstavnika sindikata. Prosvjetna vertikala sindikata okupljenih u Matici hrvatskih sindikata Vilima Ribića, još je prošlog tjedna najavila štrajk u školama. Uz njih,  sastanku su prisustvovali i čelnici sindikata policije, carinika, porezne uprave, državnih službenika i namještenika, te medicinara i kulture.

Kako Večernji navodi, hodogram koji su imali na stolu predviđa akcije kao što su svesindikalni sabor, masovne prosvjede na ulicama i štrajkove, te kao minimalistički cilj vraćanja tri posto na plaće, za koliko im je umanjen koeficijent, te maksimalistički cilj rušenja vlade. Dio sudionika tog sastanka ne krije ogorčenost vladinim potezima i spremnost na generalni štrajk javnih i državnih službi te u konačnici i na bugarski scenarij, a dio ih tvrdi da sastanak nije uopće imao tako radikalno ozračje.

Komentirajte prvi

New Report

Close