Plan pravomoćan, završava stečaj Autotransporta

Autor: Suzana Varošanec , 26. srpanj 2016. u 22:00
Kupnja garaže realizirala bi se kreditom šibenskoj tvrtki, za koji bi jamčio Čazmatrans/H. Jelavić/PIXSELL

Direktor Čazmatransa Dragan Marinović želi kupiti garažu na Ražinama, no bitna je cijena i uvjeti kredita.

Šibenski Autotransport izlazi iz stečaja i nastavlja poslovanje u sustavu Čazmatransa kao najvećeg prijevoznika u zemlji, potvrđuju dva sudska rješenja. Prvo se tiče pravomoćnosti stečajnog plana po kojem će Čazmatrans – Nova kao operativni nositelj i jamac realizacije namiriti vjerovnike te konsolidirati poslovanje Šibenčana.

Drugo je rješenje o zaključenju stečajnog postupka, nakon žalbenog postupka koji se ovdje ne očekuje. Planom je predviđeno i rješavanje gorućeg pitanja – odnosa sa Jadranskom bankom, koja ima fiducij na garaži na Ražinama. O tome se pregovora, kaže direktor Čazmatransa Dragan Marinović, kojeg idućeg tjedna čeka sastanak s predstavnicima Jadranske banke. "Mi smo zainteresirani kao kupac i, prema mojim spoznajama, jedini. Vidjet ćemo kakvi su uvjeti banke", kaže Marinović.

 

440milijuna

kuna prihoda ostvarila je lani grupa Čazmatrans

Kupnja garaže realizirala bi se kreditom šibenskoj tvrtki, za koji bi jamčio Čazmatrans, kompanija koja pet godina uzastopce ima dobit u branši poznatoj kao niskoprofitnoj, i to uz velika ulaganja. Godišnje, naime, kupuju i do 70-ak autobusa. Cijela Grupa Čazmatrans lani je ostvarila 440 milijuna kuna prihoda, a njezina okosnica Čazmatrans – Nova oko 160 milijuna kuna, uz oko 4 mil. kn dobiti. Rade sa 700 autobusa i 1400 zaposlenika, a krenuli su u obnovu voznog parka Autotransporta. Za početak su poslali tri autobusa, a do kraja godine planiraju još 10-ak.

Stečajna upraviteljica Marica Nekić, koja ovime predaje svoju dužnost, kaže da će nadzirati provedbu stečajnog plana u sljedeće dvije godine. Uz jamstvo novog vlasnika, Autotransport ima obvezu u tri tranše u sljedećih 18 mjeseci isplatiti preostalih oko dva milijuna kuna radnicima. Kao i radnici i vjerovnici drugog višeg isplatnog reda podržali su plan gotovo 100%. Po njemu se namiruju u dva obroka u iznosu od 7,24% utvrđenih tražbina. Slijedi zaključivanje ugovora o radu na neodređeno sa zatečenih oko 150 radnika, ali uz mogućnost selekcije u prvoj godini s limitom koji iznosi do 20% otkaza, a potom nisu predviđena ograničenja. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

u prijevodu stečajni plan znači kako legalizirati opljačkane milijone tj milijarde , a da ipak onaj koji je izvrsio pljačku bude zaštićen u tom stečajnom planu a radnik bez lipe u džepu bude protjeran iz poduzeća na ulicu

New Report

Close