‘Plan 21 se provodi u vrlo lošoj ekonomskoj situaciji’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. svibanj 2013. u 19:00
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Upitan koliko je država spremna ići na ustupke radnicima Croatia Airlinesa, Hajdaš Dončić je ponovio da država nije spremna na ustupke.

Plan 21 se provodi u svojim okvirima, ali se provodi u vrlo lošoj ekonomskoj situaciji, izjavio je danas u Zadru ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Na upit kako komentira jučerašnju izjavu predsjednika Republike Ive Josipovića Hrvatskom radiju da Plan 21 nije dao rezultate, ministar Hajdaš Dončić je rekao da je uvođenje reda u sustav dobra stvar, kao i fiskalna konsolidacija koja je izvrsna, a Plan 21 se provodi u svojim okvirima, ali se provodi u vrlo lošoj ekonomskoj situaciji.

Upitan koliko je država spremna ići na ustupke radnicima Croatia Airlinesa, Hajdaš Dončić je ponovio da država nije spremna na ustupke.

"Ustupaka nema, pozivam na razum i racionalnost. Pozivam sindikate da prihvate ponudu Uprave. Kao ministar čvrsto stojim iza Uprave. Postoji samo jedan plan, a to je plan restrukturiranja, inače će kompanija, nažalost, otići u bankrot. Neće biti ni prva ni zadnja", rekao je ministar Hajdaš Dončić.

Pozvao je radnike Croatia Airlinesa da prihvate plan Uprave kako bi se sačuvala radna mjesta. "Jedan dio radnika trebao bi izdržati s nešto manjim primanjima do 2015. godine, jer je to jedini način da spasimo Croatia Airlines", kazao je.

Hajdaš Dončić u Zadru je nazočio Skupštini Zračne luke, posjetio Lučku kapetaniju i Lučku Upravu Zadar te obišao radove buduće nove luke Gaženica, gdje je odgovarao na pitanja novinara.

Komentirajte prvi

New Report

Close