‘Plaćali smo kazne za neprodanu robu isteklog roka’

Autor: VLM , 05. travanj 2019. u 11:04
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Okrivljenici su kazali da se ne smatraju krivima po optužnici.

Poslije gotovo tri godine jučer je pred Općinskim sudom u Vukovaru počelo suđenje suvlasnicima trgovačkog lanca Boso iz Vinkovaca, ocu i sinu Bosiljku (61) (na fotografiji) i Mihovilu (37) Staniću te bivšoj zaposlenici tvrtke Marini Čolić (36). Iskaz je dala zaposlenica Ivanka Dujmić (52) iz Vinkovaca koja je prije tri godine u medije iznijela što se i kako radi u prodavaonicama Boso.

Rekla je da su morali u prodavaonicama Boso mjesečno trošiti po 700 kuna, plaćati kazne za neprodane proizvode, nositi božićne kape u vrijeme Božića… Kad ne bi prodali sve proizvode neke robne marke, zaposlenici su morali plaćati novčane kazne. Kazala je da je kazna za neprodani artikl, kojemu je istekao rok trajanja, bila pet kuna po komadu. Na radno mjesto morali su dolaziti i po sat i pol ranije da bi stigli ispeći peciva prije 7 sati ujutro. Kad ne bi stigli, ponovno bi plaćali kazne. Onemogućavano im je da pristupe sindikatu. Prema njezinim riječima, postojali su i razni drugi pritisci na zaposlene. Dujmić je u Bosi dobila otkaz, ali je odlukom suda 2018. godine vraćena na posao. Nije se vratila. I dalje je na bolovanju.

– I dalje se liječim na odjelu psihijatrije u Vukovaru. Osjećam se jadno, pijem osam tableta dnevno. Nikamo ne izlazim – rekla je Dujmić u suzama. Kazala je i da s Bosiljkom i Mihovilom nije osobno komunicirala, ali da misli da su oni bili upoznati s postupanjem kontrolorke Marine Čolić koja je sve poticala.

Okrivljenici su kazali da se ne smatraju krivima po optužnici. Za Čolić se traži jedinstvena kazna zatvora od osam mjeseci, uvjetno na dvije godine, a Stanićima po pet mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana.

Komentirajte prvi

New Report

Close