PJR Spajalica spaja projektne ideje s natječajima za dodjelu bespovratnih sredstava EU fondova

Autor: Marta Duić , 03. listopad 2016. u 12:44
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Klijenti koji koriste Spajalicu su poduzetnici, javne organizacije i ustanove, jedinice lokalne i regionalne samouprave, udruge i druge vrste organizacija

Tvrtka Projekt jednako razvoj osmislila je uslugu PJR Spajalica čiji je cilj spojiti projektne ideje s natječajima za dodjelu bespovratnih sredstava EU fondova i time pomoći svim vrstama organizacija da prijave svoje projekte na neki od mnogih natječaja. Kroz PJR Spajalicu omogućujemo klijentima da se opuste jer stručnjaci brinu o tome da oni ne propuste ni jedne prilike za financiranje iz EU fondova.

˝Ideja za uslugom PJR Spajalica došla je od naših mnogobrojnih polaznika edukacija koji su shvatili da se ne snalaze u mnoštvu informacija o natječajima, programima, aktivnostima i silnoj dokumentaciji koju treba pročitati da bi uopće procijenili smiju li se javiti na neki natječaj. Osim nesnalaženja u stručnoj dokumentaciji, potrebe su došle i zbog manjka vremena za redovno praćenje natječaja. Često se događa da potencijalni prijavitelji prekasno saznaju za neki natječaj ili pogrešno zaključe da se na neki natječaj ne mogu javiti, a najčešće zbog toga što mnoge prilike naprosto prođu kraj njih˝, kažu iz tvrtke Projekt jednako razvoj. 

Poručuju kako se upravo iz toga vide i glavne prednosti usluge – ušteda vremena, mogućnost da odgovore na pitanja dobijete u realnom roku (a ne čekajući službene odgovore na pitanja nadležnog tijela) i da kroz kratak sažetak natječaja dobijete sve informacije potrebne za donošenje odluke. Na klijentu je da u desetak minuta pročita sažetak natječaja, a za bilo kakva pitanja vezana uz natječaj i mogućnosti prijave, na raspolaganju stoji čitav tim stručnjaka iz područja razvoja i provedbe EU projekata koji mogu dati odgovore na pitanja. Iako je PJR Spajalica dio njihovog portfelja usluga posljednjih nekoliko godina, zapravo su od osnivanja tvrtke 2009. g. osluškivali potrebe klijenata i razgovarali o tome što im nedostaje da  u potpunosti iskoriste potencijal koji nude EU fondovi. Skupili su sve te potrebe i osmislili PJR Spajalicu kao paket koji nudi informacije, edukacije i stručnu podršku na putu od ideje do projekta. 

˝Reakcije naših klijenata su vrlo pozitivne. Početnicima u EU fondovima je to prilika da uoče mogućnosti za realiziranje njihovih ideja i nauče kako uopće funkcioniraju natječaju za EU fondove. Za klijente koji već imaju iskustva u EU natječajima najveća prednost Spajalice je  činjenica da im uz Spajalicu ostaje više vremena za razmišljanje o razvojnim idejama i obavljanje redovnog posla, a stručnjaci su tu da pomognu klijentu da donese odluku da li da u neki natječaj ide ili ne, odnosno koliko je konkurentna njegova ideja. Ono što je kod Spajalice posebno je taj osobni pristup koji uobičajeni newsletteri nemaju, a koji se očituje u pažljivo probranim informacijama koje se klijentu šalju, vođenju brige o individualnim potrebama klijenata i individualnom pristupu svakoj njegovoj ideji˝, kažu iz tvrtke.

Natječaji za EU bespovratna sredstva su prilično kompleksni i sastoje se od mnogo detalja koje je potrebno proučiti. Kako tvrde u Projekt jedako razvoj, greške u pisanju projekata dijelom proizlaze iz nepoznavanja ili nerazumijevanja svih uvjeta koji su propisani natječajem, kao što su primjerice uvjeti oko toga tko se smije prijaviti, koji je cilj natječaja, koje aktivnosti se smiju provoditi u okviru projekta i koji se troškovi mogu prijaviti. Ono gdje Spajalica pomaže je upravo u razumijevanju svih uvjeta natječaja kako bi potencijalni prijavitelj mogao odlučiti odgovara li mu baš taj natječaj, kakve su šanse da njegova ideja na tom natječaju prođe i da mu se razjasne sva pitanja kako bi se mogla donijeti ispravna odluka hoće li se uložiti vrijeme i drugi resursi u izradu projektnog prijedloga odnosno da li se izlazi na pojedini natječaj ili ne.

˝Usluga je namijenjena svim vrstama organizacija jer i EU fondovi pomažu u ostvarenju različitih ciljeva, od povećanja konkurentnosti gospodarstva, jačanja infrastrukture i poboljšanja pružanja javnih usluga, do jačanja civilnog društva i povećanja zapošljivosti. Klijenti koji koriste Spajalicu su poduzetnici, javne organizacije i ustanove, jedinice lokalne i regionalne samouprave, udruge i druge vrste organizacija. Početni korak u dobivanju informacija o mogućnostima financiranja za pojedinu organizaciju je besplatna procjena potencijala vlastite organizacije za korištenje EU fondova za što nam se svi zainteresirani mogu javiti˝, poručuju iz Projekt jednako razvoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close