Pivac i dalje kupuje dionice Kraša

Autor: Danijela Jozić / VLM , 18. listopad 2012. u 14:02
40 milijuna kuna prema nekim procjenama Pivac je dosad potrošio na dionice Kraša

Navodno predstavnici Pivca dionice kupuju uz blagoslov Kraša. Šuška se i da bi to mogao biti uvod u neko jače partnerstvo.

Mesna industrija Pivac iz Vrgorca tijekom ove godine kupila je još 25 tisuća dionica Kraša.

Udio te tvrtke u vlasničkoj strukturi Kraša, prema podacima Središnjega klirinškog depozitarnog društva, u utorak je iznosio 6,93 posto. Pivac tako sad u vlasništvu ima 95.145 dionica Kraša. Član Uprave i suvlasnik tvrtke Pivac nije želio komentirati povećanje udjela u Krašu, kao i koliko još dionica te konditorske industrije namjeravaju kupovati. "Tako je kako je. Nema tu nekog plana", rekao nam je u utorak Ivica Pivac. Ipak, s obzirom na to da je ta tvrtka samo tijekom ove godine na kupnju 25 tisuća Kraševih dionica potrošila više od deset milijuna kuna (ako se računa da se Kraševom dionicom na burzi trenutačno trguje po cijeni od oko 400 kuna) sigurno nije riječ o investiciji bez plana. Iako jučer nije bio raspoložen za razgovor, kad im je lani udio u Krašu premašio pet posto, Ivica Pivac nam je potkraj prošle godine rekao kako "ulažu i u druge dionice, s tim da su u Kraševe uložili najviše".

"Kraš je solidna firma i to je dobra investicija, pogotovo zato što je riječ o prehrambenoj industriji, čiji smo i mi dio", rekao nam je tada Ivica Pivac. Rekao nam je da su dotad u Kraševe dionice investirali oko 30 milijuna kuna. Taj bi iznos do kraja ove godine mogao premašiti i 40 milijuna kuna.  Prema neslužbenim informacijama koje se mogu čuti na domaćoj poslovnoj sceni, navodno predstavnici Pivca dionice kupuju uz blagoslov Kraša. Šuška se i da bi to mogao biti uvod u neko jače partnerstvo. Kraš je inače jedna od rijetkih hrvatskih tvrtki pod kontrolom malih dioničara, koji pod svojim nadzorom imaju više od 67 posto kompanije.Kako nam je još ranije rekla Kraševa prokuristica Marica Vidaković, u toj kompaniji nisu iznenađeni odlukom tvrtke Pivac da investira u dionice Kraša s obzirom na to da ta kompanija uredno već godinama isplaćuje dividendu (nije isplaćena samo 1998.). 

Komentirajte prvi

New Report

Close