Phil Hogan i u Zagrebu o budućnosti ZPP-a

Autor: Miroslav Kuskunović/Agrobiz , 21. studeni 2018. u 21:59
Hogan će se sastati s Plenkovićem i Tolušićem

EK povjerenik stiže na međunarodnu konferenciju i okrugli stol Poljoprivredne komore.

Europski povjerenik za poljoprivredu i ruralni razvoj, Phil Hogan sutra dolazi u radni posjet Hrvatskoj.

Sastat će se s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem te njezinim potpredsjednikom i ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem.   

Prema najavi iz EK, povjerenik će sudjelovati i na međuparlamentarnoj konferenciji u organizaciji Hrvatskog sabora i Ministarstva poljoprivrede pod nazivom "Uloga parlamenta u oblikovanju budućnosti hrane i poljoprivrede" te na okruglom stolu u organizaciji Hrvatske poljoprivredne komore s ciljem dijaloga između poljoprivrednih proizvođača i donositelja odluka na temu Zajedničke poljoprivredne politike nakon 2020. 

Međuparlamentarna konferencija okupit će predstavnike parlamenata svih članica EU koji će raspravljati o budućnosti ZPP. Jedna od tema bit će nacionalni strateški planovi, koji čine okosnicu predložene reforme i značajan odmak od još k važećeg koncepta ZPP-e sastavljene od dva odvojena skupa mjera dohodovne i tržišne potpore s jedne strane, te strukturnih mjera s druge strane, objasnili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Raspravljat će se i o pitanju generacijske obnove te ulozi politike ruralnog razvoja u lokalnim zajednicama, od stvaranja novih radnih mjesta do unaprjeđenja životnih uvjeta u tim prostorima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close