Pharmasu priznanje za farmaceutsku izvrsnost HFD-a

Autor: Marija Crnjak , 12. srpanj 2016. u 22:00
Predstavnici Pharmasa i HFD-a

Dodaci prehrani udovoljili strogim kriterijima i visokim standardima kvalitete koji vrijede za lijekove.

Pharmas je prva farmaceutska tvrtka u Hrvatskoj koja je, udovoljivši zahtjevnim kriterijima kvalitete struke u dvomojesečnoj inspekciji, stekla status "Partner farmaceutske izvrsnosti Hrvatskog farmaceutskog društva (HFD)".

 Radi se o novom projektu HFD kojim se promiču strogi kriteriji i visoki standardi farmaceutske izvrsnosti, pogotovo u segmentu dodataka prehrani koji se u Hrvatskoj zakonski tretiraju kao hrana. Za Pharmas, koji se nastoji afirmirati na domaćem i izvoznim tržištima u segmentu CHC bezreceptnih proizvoda (Consumer healthcare), to je dodatna potvrda jedinstvene kvalitete, istaknuo je Jerko Jakšić, predsjednik Uprave Pharmasa na predstavljanju projekta u utorak.

"Za uspjeh naše izvozne strategije izuzetno je važno da smo na domaćem tržištu dobili ovakvo priznanje struke, što će nam koristiti i na zahtjevnim tržištima na kojima već poslujemo, ali i novima koje planiramo. Ovakvi projekti dodatno podižu konkurentnost domaće farmaceutske industrije", kazao je Jakšić.  Pharmas trenutno ima 14 proizvoda u CHC segmentu koje su sami razvili, od probiotika, proizvoda za žene i djecu. Prisutni su na tržištima šest zemalja uže regije, te u Bugarskoj, Poljskoj, Rusiji, Švicarskoj, Gruziji, Moldaviji, a do kraja godine otvaraju Singapur, Izrael, Mađarsku te Rumunjsku.

Nakon razvoja proizvoda, što je bio dosadašnji fokus, na redu je druga faza širenja na nova tržišta, a u Pharmasu očekuju da će im priznanje HFD-a dati dodatan vjetar u leđa.Anita Galić, voditeljica Projekta i stručna suradnica u HFD-u otkriva kako se pregovara s još nekoliko domaćih kompanija o ulasku u projekt, no zasad je Pharmas jedini koji je prošao inspekciju stručnjaka HFD-a, i na svojim proizvodima i kampanjama može koristiti logotip "Pharma HFD". 

Komentirajte prvi

New Report

Close