Pezo šefovsku fotelju zamijenio sindikalnom

Autor: Božica Babić , 07. lipanj 2016. u 21:59
Ante Pezo/Daniel Kasap/PIXSELL

Bivši šef Agencije za plaćanja u poljoprivredi novim se manevrom štiti od sporova.

Sindikati u državnoj upravi bogatiji su za još jednu podružnicu, i to inicijativom bivšeg ravnatelja Agencije za plaćanja u poljoprivredi Ante Peze koji je, doznaje Poslovni dnevnik, sam sebe imenovao povjerenikom. Početkom ožujka istekao mu je mandat ravnatelja, pa se preselio na poziciju pomoćnika ravnatelja za tržišnu potporu.

Pezo je jučer ostao nedostupan, no više sugovornika iz Agencije uz jamstvo anonimnosti potvrdilo je da je kao ravnatelj u svoj ugovor o radu ugradio "zlatni padobran". Sistematizacijom je na zatečena dva dodao još čak šest pomoćnika ravnatelja. Zamjena uloga, od poslodavca u sindikalca, Pezi je, tvrde sugovornici, dodatni "osigurač" za zaštitu od možebitnih sporova s poslodavcem.

Podsjećaju, naime, da je kao ravnatelj dijelio otkaze, ali i potpisao više dvojbenih odluka s financijskom težinom. Okupljanje sindikalnog članstva, upozoravaju, posebno je suspektno. Pozivao je na pojedinačne razgovore uz već pripremljene dokumente za potpis u kojima se nalazio i OIB svake osobe, iako je to tajni podatak, a potencijalne članove podsjećao je kako ih je upravo on zaposlio. Dok je bio ravnatelj, broj zaposlenih u Agenciji uvećan je za više od 200 djelatnika.   

Komentirajte prvi

New Report

Close