Petrov: Do 22. siječnja bismo trebali imati novu vladu

Autor: Poslovni.hr , 11. siječanj 2016. u 15:51
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vjerujem da ćemo do kraja tjedna potpisati sporazum.

U ponedjeljak su nastavljeni pregovori Domoljubne koalicije i MOST-a nezavisnih lista oko nove Vlade, koji će obuhvaćati i razgovore s mandatarom Tihomirom Oreškovićem. Sastanak Karamarka i Petrova trajao je sat vremena.

''Napravljen je kratki plan onoga što će se događati idućih dana, vezano i uz programska načela koje će biti u reformskom sporazumu. Od danas će krenuti i kandidati na razgovor s gospodinom Oreškovićem. Zato njega danas nema. Ono što se trenutno događa u Mostu, događa se i u Domoljubnoj koaliciji. Izabrat ćemo imena. Ali nećemo izlaziti s potencijalnim kandidatima već s onim koji bude usuglašen'', rekao je Božo Petrov.

Kaže kako još nisu izdvojili niti jedno ime i prezime.

''Dogovorili smo da bude 2+1 kandidati. Ako dvije ne budu usuglašene, postoji i treća. Trenutno nismo iznijeli ni jedno ime i prezime jer se to jos usuglašava u tijelu Mosta. Govorili smo o usuglašavanju programakih načela, svemu onome o čemu smo razgovarali četiri tjedna. Razgovaramo o pet ključnih točaka i onome sto ćemo provesti u prvih šest mjeseci. Vjerujem da ćemo u iduća 2-3 dana predložiti sve kandidate'', kazao je Petrov.

Na pitanje tko piše program Vlade Petrov rekao da će se odvijati na isti način kao što odabiru kandidate, piše N1.

"Do 22. siječnja bi sve trebalo biti gotovo", kaže Petrov.

Vjerujem da ćemo do kraja tjedna potpisati sporazum. Neću u ovom trenutku govoriti o potencijalnim kandidatima. Korektno je da izađe samo ime osobe koja se usuglašena. Ne vidim razloga da će biti zamjerki. Ako i bude, neće to biti strahovito teško da se prolongira rok'', rekao je Petrov.

Komentirajte prvi

New Report

Close