Petir: U Odboru EP za selo i ruralni razvoj bit ću glas hrvatskog seljaka

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. svibanj 2014. u 15:39
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Predsjednik stranke Branko Hrg na konferenciji za novinare u HSS-a također je zahvalio biračima koji su dali glas koalicijskoj listi HDZ-HSS-HSP AS-BUZ-ZDS-HDS, a posebice onima koji su dali preferencijalni glas Marijani Petir.

Hrvatska seljačka stanka (HSS) i potpredsjednica stranke, Marijana Petir, novoizabrana eurozastupnica u Europski parlament (EP), zahvalili se danas biračima na ukazanom povjerenju na jučerašnjim euroizborima, istaknuvši da će kao zastupnica u EP biti u Odboru za selo i ruralni razvoj, gdje će biti glas hrvatskog sela i seljaka.

Predsjednik stranke Branko Hrg na konferenciji za novinare u HSS-a također je zahvalio biračima koji su dali glas koalicijskoj listi HDZ-HSS-HSP AS-BUZ-ZDS-HDS, a posebice onima koji su dali preferencijalni glas Marijani Petir.

Zahvalio se i ostalim koalicijskim partnerima na "dobroj odluci" kada su potpisali koalicijski sporazum s Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ), ocijenivši da su rezultati izbora za Europarlament, na kojima je njihova koalicijska lista pobijedila, osvojivši šest od ukupni 11 mjesta u EP, 'dobar korak za budućnost'.

Istaknuo je da su HSS pratili rijetki mediji, i davali im mali medijski prostor, dodavši da su se, međutim, neke "napuhane veličine jednostavno rasplinule na ovim izborima dok je tradicija stara 110 godina, nakon svih posrtanja pokazala da ona nije prošlost".

Predsjednik HSS-a kao primjer istaknuo je listu Nacionalnog forma i partnera Nikice Gabrića, kojima su neke anketa davale velike postotke, rekavši da je taj 'balon pukao i nema ga više dok je HSS ipak tu'.

Hrg je poručio da će u novom sazivu Europarlamenta hrvatsko selo i ruralni prostor u Marijana Petir imati i te kako dobru zagovornicu.

Marijana Petir zahvalila je svim biračima koji su glasovali za koalicijsku listu HDZ-HSS-HSP AS-BUZ-ZDS-HDS kao i onima koji su njoj dali preferencijalni glas, te članstvu HSS-a na potpori.

Poručila je da će u Europskom parlamentu biti glas hrvatskog sela i seljaka kao i tradicionalnih vrijednosti.

Petir je kazala kako je poljoprivredna politika najdugovječnija i najskuplja politika Europske unije, te da će ona biti članica Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj EP-a kao prva članica iz Hrvatske.

Napomenula je da se već po objavit rezultata čula s predsjednikom Hrvatske poljoprivredne komore, s predsjednikom Hrvatskog seljačkog saveza, predstavnicima udruge Brazda kao i s hrvatskim ribarima, naglasivši da želi koordinirano raditi s njima.

Komentirajte prvi

New Report

Close