Peti dan na istoku Slavonije traju prosvjedi seljaka

Autor: VLM, Poslovni.hr , 11. kolovoz 2013. u 11:27
Blokade cesta u Brodsko posavskoj županiji. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Sutra pregovori u Vladi, za to vrijeme prosvjednici će blokirati promet u znak potpore pregovaračima.

I peti dan seljaci na istoku Slavonije nastavljaju s prosvjedima i traktorima svakih nekoliko sati po tridesetak minuta blokiraju prometnice. Kako kaže Tomislav Pokrovac, predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka, u Vukovarsko-srijemskoj županiji seljaci trenutno prosvjeduju na 12 punktova.

"Jučer smo otvorili prosvjedni punkt u Iloku gdje je sada već 30-tak traktora i dio naših prosvjednika iz Ilače otišao je na "ispomoć" u Ilok i Podgrađe gdje je 20-tak traktora. Sutra pregovaramo s otkupljivačima pšenice oko otkupne cijene koja je za nas neprihvatljiva, a potom imamo razgovore i u Vladi o stanju u poljoprivredi i hrvatskom selu i za trajanja tih razgovora, a to može potrajati 4 do 5 sati, potpuno ćemo blokirati prometnice u znak potpore našim pregovaračima.

Žao nam je što ljudi koji nemaju veze ni s poljoprivredom ni selom, moraju ispaštati zbog našeg prosvjeda, ali nemamo izbora. Mislimo da se jedino na ovaj način može nešto postići", kaže Stjepan Filić, prosvjednik iz Ilače dodajući kako ne očekuje ništa spektakularnoga od sutrašnjih razgovora u Zagrebu, a drži kako je dobro da se nešto pokreće pa makar i kroz razgovor.  

Komentirajte prvi

New Report

Close