Pet zlatnih medalja za vina Laguna

Autor: Poslovni dnevnik , 09. ožujak 2015. u 18:30
Od ulaska Agrolagune u koncern Agrokor uloženo je više od 30 mil. € u nove nasade vinograda

Od ulaska Agrolagune u koncern Agrokor uloženo je više od 30 mil. € u nove nasade vinograda, tehnologiju proizvodnje vina i kadrove.

Pet od šest zlatnih odličja koja su hrvatski vinari izborili na svjetskom ocjenjivanju vina Mundus Vini 2015 – springtasting održanom u Njemačkoj dobila su Vina Laguna, proizvođača Agrolagune Poreč, članice koncerna Agrokor.

Najviše medalja osvojila su vina najcjenjenije istarske sorte malvazija; Vina Laguna Festigia Malvazija 2013., Vina Laguna Festigia Riserva Malvazija Vižinada 2011., Vina Laguna Festigia Riserva Malvazija Akacija 2012. te Vina Laguna Festigia Riserva Malvazija Vižinada 2013., a zlato su ove godine zaslužila i Vina Laguna Festigia Merlot 2012.

Mundus Vini najveće je svjetsko ocjenjivanje vina pod pokroviteljstvom Međunarodne organizacije za vino i lozu – OIV (International Organisation of Vine and Wine) koje se održava svake godine u Neustadtu u Njemačkoj, a u ocjenjivanju vina sudjeluju cijenjeni vinski stručnjaci – enolozi, vinski analitičari, trgovci vinom, sommelieri, restorateri i vinski novinari. Ove godine prijavljena vina ocjenjivalo je 145 članova žirija iz 24 zemlje svijeta.

Za nova zlatna odličja za Vina Laguna, ističu u porečkoj tvrtki, zaslužan je mladi tim enologa s glavnim enologom Milanom Budinskim. Od 2004. kada je Agrokor preuzeo Agrolagunu investirano je više od 30 milijuna eura u nove nasade vinograda, najmoderniju tehnologiju proizvodnje vina i kadrove. Vinogradi Agrolagune danas se prostiru na 610 hektara površine, a nakon 2004. posađeno je čak 500 hektara novih vinograda. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ovo je jos jedan od primjera, da bez sustavnog rada, kontinuiranog usavrsavanja i pracenja tehnoloskih standarda, nema nepretka niti rezultata.

New Report

Close