Pet mil. kn za 8 tvrtki iz Međimurja

Autor: Poslovni dnevnik , 21. rujan 2015. u 21:59
Ivan Vrdoljak/P. Macek/PIXSELL

Potpore za ulaganja.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u ponedjeljak je u Čakovcu potpisao ugovore s predstavnicima osam međimurskih tvrtki koje će, temeljem Operativnog programa kapitalnih ulaganja radi zadržavanja i povećavanja broja zaposlenih, dobiti bespovratne potpore u ukupnoj vrijednosti pet milijuna kuna.

"Samo ove godine od 90 milijuna, koliko je Ministarstvo dodijelilo potpora, imamo investicije u vrijednosti 350 milijuna kuna u industriji, a u Međimurje će poduzetnici temeljem potpora od ovih pet milijuna zaposliti 70-ak novih ljudi u industriji", istaknuo je Vrdoljak.

Na ta radna mjesta, istaknuo je, dolaze i ona u logistici i prodaji, što znači dodatna nova radna mjesta. Podsjetio je da se prema industrijskoj strategiji u sljedećih šest godina treba zaposliti 80.000 ljudi. Pohvalio je Međimursku županiju koja ima jednu od najnižih stopi nezaposlenosti u Hrvatskoj, a stopa rasta izvoza od 15% veća je od hrvatskog prosjeka, čime najsjeverniji hrvatski kraj dokazuje kako je "motor koji vuče ostatak zemlje". U posljednje četiri godine Ministarstvo gospodarstva međimurskim je gospodarstvenicima dodijelilo 30 mil. kn potpora. 

Komentirajte prvi

New Report

Close