Pesimizam na kraju godine: 65% građana misli da zemlja ide u krivom smjeru

Autor: Poslovni.hr , 23. prosinac 2012. u 13:06
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Vlada Zorana Milanovića kod građana je nepopularna te 56,9 posto njih ne odobrava poteze Banskih dvora.

Godinu završavamo sa 65 posto građana koji misle kako zemlja ide u lošem smjeru, a njih 25 posto smatra suprotno, pokazuje redovito istraživanje Crobarometra koje objavljuje Dnevnik Nove TV, a provodi agencija Ipsos Puls.

U trenutku preuzimanja vlasti Hrvati su bili puni optimizma. Tada je 50 posto građana mislilo kako zemlja ide u dobrom smjeru, a samo 33 posto njih mislilo je suprotno. Vidljivo je kako je prepolovljen broj optimista, ali udvostručen broj pesimista u godinu dana, prenosi Dnevnik.hr. Samo još SDP-ovi birači misle, njih 58 posto, kako zemlja ide u dobrom smjeru. HDZ-ovci su već mjesecima tradicionalni pesimisti s 80 posto. Birači Dragutina Lesara su pesimisti sa 65 posto, ali i birači ostalih stranaka i apstinenti.

Vlada Zorana Milanovića svojim potezima kod građana je nepopularna te 56,9 posto njih ne odobrava poteze Banskih dvora. Njih 34,2 posto odobrava poteze Vlade, a 8,9 posto ne zna.

Komentari (4)
Pogledajte sve

ne mogu vjerovati da još uvjiek ima 35% ljudi koji misle da Milanović vodi zemlju u dobrom smjeru?!?!

Zabrinjavajuce je da 35% gradjana ne misli da zemlja ide u krivom smjeru. Mislim 4 uzastopne godine pada GDP-a i oni jos misle da ide u dobrom smjeru.

Bitno je da INGRA ide u pravom smjeru.

http://www.seebiz.eu/ingra-ide-dalje-s-projektom-od-56-milijuna-eura/ar-50997/

Imate li Vi rezultate koje druge “agencije” osim Ipsos plus? Moji rezultati govore da više od 90% građana misli ne da zemlja ide u pogrešnom smjeru nego da slobodno pada.

New Report

Close