Perković na slobodi; Nobilo: ‘Ne pristajemo na nagodbu’

Autor: Poslovni.hr , 04. siječanj 2014. u 12:07
Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Rekao je da mu je njemački državni tužitelj ponudio nagodbu i tri godine zatvora za Perkovića ako prizna krivnju.

Josip Perković jučer je pušten na slobodu. Županijski sud prihvatio je žalbu njegova odvjetnika i zatvorski pritvor zamijenio mjerama opreza. Oduzete su mu osobna iskaznica i putovnica i ne smije napuštati mjesto prebivališta, javlja HRT.

Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Zagrebu za srijedu je najavilo ročište na kojem će odlučiti hoće li Perković biti izručen Njemačkoj, gdje ga sumnjiče za umiješanost u ubojstvo hrvatskoga političkog emigranta Stjepana Đurekovića 1983.

Perkovićev nekadašnji šef iz jugoslavenske Službe državne sigurnosti Zdravko Mustač, koji je također uhićen, još je u Remetincu. Sud u Velikoj Gorici, koji mu je odredio istražni zatvor, u utorak će odlučivati o žalbi na pritvor, a dan poslije o izručenju.

U Intervjuu tjedna Hrvatskoga radija gostuje Anto Nobilo, odvjetnik Josipa Perkovića. Rekao je da mu je njemački državni tužitelj ponudio nagodbu i tri godine zatvora za Perkovića ako prizna krivnju. Odbili smo svaku nagodbu koja u sebi implicira priznaje ovakvog nedjela jer Josip Perković nije sudjelovao u ubojstvu Đurekovića, istaknuo je Nobilo.

Komentari (7)
Pogledajte sve

Na ovim prostorima denunciranja,izdaje i pljuvanje vlastite domovine uvijek su se isplatile. Evo na yt Nobilova duplo mladja dama pokazuje kuću http://www.youtube.com/watch?v=xKgJHxwYX3A&feature=youtube_gdata_player

Žalosno je da zbog ovih negativaca kvarimo odnose sa zemljom koja nam može najviše pomoći da sporije tonemo u mulju koji nas sve brže zatrpava na dno močvare. I onda nek mi netko pokušava pričati priču kako ova Vlada želi raditi za dobrobit Hrvatske i njenih građana. FFFUUUUJJJJJ

Ma šta je vama kakva nagodba oko ubojstva! Nije to porezni dug Borisa Beckera pa se nagode i odrape mu kaznu. Ovo je ubojstvo s predumišljajem i tu nema nagodbi. Nobilo je u zabludi ako misli da je i tamo močvara kao i.ovdje. Uostalom ne znam po čemu je on poznat u struci..koga je on obranio tom taktikom svaljivanja odgovornosti na druge!? Blaškić je pušten..da,ali nakon 9 god na koje je osudjen a usput je Nobilo napakostio Dariu Kordiću koji je dobio 25g i onda se cerio da je “napakostio nacionalistima”. Čovjek je ljudsko dno…prebio ženu,kćer,klinca na ulici…Perković se nema čemu nadati i da ima zrno savjesti priznao bi,pokajao se i prokazao nalogodavce gnjusnih ubojstava


Naravno da je odvjetnik lažov, svaki je takav, to im je u opisu posla. Poželjno je da laže,mulja, izvrće, eskivira… Daj bože ako ikad bude trebalo da imam baš takvog odvjetnika….

A nagodba postoji svugdje pa i u svetoj Njemačkoj, i Perković će se izvući bez obzira na ovaj silni cirkus. Da su ga mogli riješiti, rješili bi ga odavno…


Evo tipičnog primjera načina razmišljanja na ex YU prostorima. To je kao da kažete: lopova ima svugdje pa tako i u Njemačkoj. Ima ih i u Njemačkoj ali to mogu biti samo jedanput jer nakon toga više ne postoje. Na žalost Vi to ne razumijete jer najlakše je na nešto dobro i pošteno pljunuti i sve relativizirati kao što je taktika Tima-Perković. Pogledajte što se dogodilo bivšem Njemačkom predsjedniku nakon što mu je prije 2 godine nekakav sponzor platio stol i pivu na Oktoberfestu. Ne samo da je izletio brzinom svjetlosti nego će doživotno upirati prstom u njega kao lopova. Na žalost Vi to ne razumijete i nećete nikada razumjeti. Zato je u HRV mnogo toga normalno što je drugdje ne nenormalno nego strogo kažnjivo i nedopustivo.
Ne znam samo kako to nije npr. bilo zastare kad su dementnom Artukovića onako divljački u kavezu sudili s velikim naslovom u novinama: “Pravda je spora ali dostižna”.

New Report

Close