Peričić o planovima HŽ infrastrukture za 2014.

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. siječanj 2014. u 08:41
Darko Peričić; Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Naveo je da će se ove godine raditi na rekonstrukciji zgrade putničkog terminala, obnovi piste i stajanke te na izgradnji nove spojnice.

HŽ Infrastruktura očekuje da će ove godine za financiranje iz europskih fondova biti potpisan ugovor vrijedan 220 milijuna eura za gradnju i obnovu pruge Dugo Selo – Križevci te ugovor vrijedan 33 milijuna eura za dionicu Sv. Ivan Žabno – Gradec, od kojih će 85 posto sredstava biti nepovratno, izjavio je danas predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Darko Peričić.

Navodeći velike projekte HŽ Infrastrukture za ovu godinu, Peričić je novinarima nakon vladine konferencije "Poslovanje, restrukturiranje i uloga javnih poduzeća u 2014. godini", kazao da će se obaviti kapitalni remonti pruga Savski Marof-zagrebački Glavni kolodvor, dionice Greda-Sunja-Novska, pruge od Botova do državne granice te pruge Ogulin-Moravice, itd.

Upitan koliko je ljudi otišlo prošle godine iz HŽ Infrastrukture, Peričić je odgovorio da ih je otišlo tisuću.

HŽ Infrastruktura je krajem 2012. imala oko 6.440 radnika, a krajem prošle oko 5.440, dok je projekcija da će se do kraja ove godine broj radnika smanjiti na nešto manje od pet tisuća.

"Bez ijednog klasičnog otkaza i sve uz poticajne otremnine", istaknuo je Peričić.

Po riječima direktora Zračne luke Dubrovnik Roka Tolića, tijekom prve polovice ove godine očekuje se odgovor Europske komisije oko projekta obnove i razvoja dubrovačke Zračne luke do 2020. godine.

"Zračna luka Dubrovnik je prometni i infrastrukturni oslonac juga zemlje, ne samo zbog dolaska turista, već puno znači i žiteljima juga Hrvatske", kazao je Tolić odgovarajući na upit novinarima o planovima te tvrtke za ovu godinu.

Naveo je da će se ove godine raditi na rekonstrukciji zgrade putničkog terminala, obnovi piste i stajanke te na izgradnji nove spojnice.

Komentirajte prvi

New Report

Close