Pelješki most gradit će 650 ljudi, mahom iz Kine

U špici radova CRBC očekuje 400 radnika na gradilištu/REUTERS U špici radova CRBC očekuje 400 radnika na gradilištu/REUTERS

Potkraj siječnja počet će temeljenje, a prvi piloti već putuju iz Kine u Hrvatsku.

Tvrtka China Road and Bridge Coporation (CRBC) koja je potkraj srpnja uvedena u posao gradnje Pelješkog mosta, završila je dodatne istražne radove na lokacijama temeljenja mosta.

A ti radovi pokazali su, doznajemo u Hrvatskim cestama, da su duljine pilota unutar očekivanih vrijednosti te nema potrebe za izmjenom rasporeda pilota ili načina temeljenja.

Dodatni radovi morali su biti obavljeni jer je projekt izmijenjen u odnosu na prijašnji koji je imao drukčiji raspored stupova. Vidljivi radovi na temeljenju mosta počet će u siječnju 2019.

U drugoj polovici siječnja izvodit će se zabijanje probnih pilota na kojima će biti provjerena adekvatnost opreme i sve procedure pri izvođenju glavnih radova na temeljima.

Probni piloti su na putu iz Kine u Hrvatsku, gdje se očekuju potkraj ove ili početkom 2019. Ukupno je predviđeno zabijanje 148 čeličnih pilota promjera dva i dužine do 124 metra.

Na gradilištu mosta trenutačno je oko 70 radnika, a njihov broj će se uskoro povećati s obzirom na početak glavnih radova.

U špici radova CRBC planira imati više od 400 ljudi, a s pogonima u kojima će se proizvoditi čelična konstrukcija mosta, broj radnika bit će veći od 650. Većina će biti iz Kine.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!