Pejnoviću na upravljanje i nekretnine Borova

Autor: Marija Brnić , 29. rujan 2015. u 22:00
Mladen Pejnović, DUUDI/ Patrik Macek/PIXSELL

CERP do nekretnina svoje vukovarske tvrtke došao predstečajem, pa ih se rješava.

Dugogodišnji v.d. ravnatelja Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) Milan Dejanović sa svojim će nadređenim Mladenom Pejnovićem, ravnateljem Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), sklopiti ugovor kojim DUUDI-ju prepušta upravljanje nekretninama iz svog portfelja.

Ne bi takva odluka Upravnog vijeća CERP-a, kojim Pejnović i predsjeda, plijenila pažnju da CERP-u u podjeli upravljanja imovinom RH nije pripao manje atraktivan dio tog kolača: samo tvrtke u teškoćama koje treba brzo prodati ili restrukturirati. Nekretninski dio, pak, završio je upravo u DUUDI-ju, za koji brigu o nekretninama i nalaženje kupaca i zakupaca obavlja tvrtka Državne nekretnine. Ono što dodatno slučaj čini zanimljivim jest to što u Registru državne imovine CERP i nema u posjedu nikakve nekretnine.

Prema odgovoru koji smo dobili iz CERP-a i DUUDI-ja, riječ je o nekretninama vukovarskog proizvođača obuće Borovo. O kojim se nekretninama radi ne navode, kažu tek da ih je CERP stekao kroz postupak predstečajne nagodbe. Uknjižba je, kažu, u korist CERP-a obavljena temeljem ugovora o prijenosu prava vlasništva nekretnina radi namirenja tražbina, sklopljenog u 2015. između Borova i CERP-a, koji je, uzgred, 99,99 postotni vlasnik Borova.

Komentirajte prvi

New Report

Close