PBZ smanjuje kamate na kredite

Autor: Poslovni.hr/H , 31. prosinac 2015. u 14:05
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Ujedno izvještavaju da su u 2015. godini plasmani stambenih kredita u PBZ-u porasli više od 40 posto u odnosu na prošlu godinu.

Privredna banka Zagreb (PBZ) primjenjivat će od 1. veljače 2016. godine niže kamatne stope na kredite s valutnom klauzulom u eurima i na kunske kredite, izvijestili su u četvrtak iz PBZ-a.

 "U Privrednoj banci Zagreb nastavlja se trend smanjenja promjenjivih kamatnih stopa zbog usklađenja s novim vrijednostima referentnih stopa", navodi se u priopćenju.  

 Tako će se po kreditima u otplati, od 1. veljače 2016. godine primjenjivati niže kamatne stope na kredite s valutnom klauzulom u eurima za 0,22 postotna boda i kamatnom stopom vezanom uz Nacionalnu referentnu stopu (NRS), odnosno za 0,09 postotnih bodova za kredite kod kojih je kamatna stopa vezana uz EURIBOR. Kamatna stopa za kredite u kunama bit će niža za 0,20 postotnih bodova. 
 Osim po kreditima u otplati, od 1. siječnja 2016. godine smanjenje parametra promjenjivosti utjecat će i na smanjenje promjenjivih kamatnih stopa po kreditima iz trenutno važeće ponude PBZ-a, kažu u toj banci.
 

Ujedno izvještavaju da su u 2015.  godini plasmani stambenih kredita u PBZ-u porasli više od 40 posto u odnosu na prošlu godinu.
 Podsjećaju i da je PBZ u razdoblju do 31. ožujka 2016. godine omogućio posebne pogodnosti za klijente koji žele stambenim kreditom u kunama refinancirati postojeći stambeni kredit ili riješiti svoje stambeno pitanje kupnjom, izgradnjom, adaptacijom ili poboljšanjem energetske učinkovitosti nekretnine.
 U tom razdoblju stambeni kredit u kunama može se realizirati uz niže fiksne kamatne stope od 4,79 posto za rok otplate 5 godina (EKS od 4,90 posto) odnosno od 4,79 posto za prvih 5 godina otplate i nakon toga promjenjivu kamatnu stopu (EKS od 4,97), bez naknade za obradu kredita, uz 50 posto niži trošak za procjenu nekretnine i povoljnije uvjete polica osiguranja, navode uz ostalo iz PBZ-a. 
 

Komentirajte prvi

New Report

Close