PBZ prvi na tržištu uveo internetsko bankarstvo s responzivnim dizajnom

Autor: Objava za medije , 07. travanj 2014. u 13:17
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Nova generacija internetskog bankarstva PBZ365@NET osim promjena u dizajnu i ergonomiji aplikacije donosi i nekoliko novih funkcionalnosti.

Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ) prva je banka u Hrvatskoj koja je svojim klijentima – fizičkim osobama, omogućila korištenje internetskog bankarstva na uređajima različitih veličina zaslona i rezolucija uz optimalan prikaz aplikacije koristeći inovativan responzivan dizajn. 

„PBZ kontinuirano unapređuje svoje usluge i uvažava potrebe klijenata te je i razvoj nove generacije internetskog bankarstva s responzivnim dizajnom potaknut novim navikama širokog kruga korisnika koji osim na stolnim računalima internetsko bankarstvo koriste i na tabletima i pametnim telefonima", rekao je Draženko Kopljar, član Uprave PBZ-a za Grupu poslova IT i operacija. 

Nova generacija internetskog bankarstva PBZ365@NET osim promjena u dizajnu i ergonomiji aplikacije donosi i nekoliko novih funkcionalnosti kao što su: mogućnost personalizacije aplikacije, interaktivna komunikacija, mogućnost dogovaranja sastanka s osobnim bankarom ako je isti dodijeljen klijentu, ugovaranje e-Perspektiva štednje namijenjene isključivo korisnicima internetskog bankarstva s premijom na obračunatu kamatu uz obvezne mjesečne uplate putem trajnog naloga te ugovaranje osiguranja otplate kredita (CPI) uz realizaciju brze pozajmice. 

Privredna banka Zagreb je internetsko bankarstvo PBZ365@NET uvela u svoje poslovanje još 2000. godine i od tada kontinuirano implementira nova tehnološka rješenja i razvija funkcionalnosti elektroničkog bankarstva te bilježi stalan rast korisnika. Uz razvoj novih funkcionalnosti vrlo odgovorno brine i o sigurnosti internetskog bankarstva koje je zahvaljujući dvofaktorskoj autentifikaciji, najsigurniji oblik elektroničkog bankarstva za koji je Privredna banka Zagreb dobila ISO 27001:2005 certifikat za sigurnost. 

"Istovremeno s uvođenjem nove generacije internetskog bankarstva, bilježimo stalan rast broja korisnika internetskog bankarstva te danas imamo preko 300.000 korisnika internetskog bankarstva fizičkih i pravnih osoba. Na mjesečnoj bazi danas bilježimo više od milijun plaćanja putem internetskog bankarstva te internetsko i mobilno bankarstvo postaju daleko najznačajniji transakcijski kanal u spektru PBZ-a", naglasio je Dinko Lucić, član Uprave PBZ-a za Grupu poslova sa stanovništvom. 

U PBZ-u se više od 90 posto transakcija odvija elektroničkim putem, što je na razini tehnološki najrazvijenijih banaka u međunarodnom okruženju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close