Pavić pozvao sindikate na nove razgovore

Foto: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Neizvjesno.

Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić izjavio je jučer da je i dalje spreman na sastanak sa sindikatima o mirovinskoj reformi, te ih javno pozvao na dodatne razgovore.

Pavić je najavio da mirovinski paket ide u raspravu pa će se vidjeti hoće li biti još amandmana i na koji način ga poboljšati, ali reforma je u visokoj fazi finalizacije.

Ministar ističe da je paket apsolutno usuglašen s koalicijskim partnerima i mnogim dionicima, razgovarano je s financijskom industrijom, socijalnim partnerima i zainteresiranom javnošću.

Pavić ne isključuje ni zadiranje u tzv. povlaštene mirovine koje će, ako ne već biti izdvojene u poseban fond, biti podvrgnute reviziji.

Činjenica da se, kaže ministar, isplaćuje još 13 tisuća mirovina iz NOB-a, rata koji je završio prije 75 godina, dovoljno govori o neodrživosti sustava.

Komentari (2)
  • hromax
    hromax 10:58 24.10.2018.

    Nema tu potrebe za novim razgovorima. Ovo sve treba raspustit i rastjerat te raspisat nove izbore za vladu nacionalnog jedinstva u kojoj neće sjediti korumpirani klijentelisti koji su nas doveli tu gdje jesmo.

  • bugs
    bugs 23:10 23.10.2018.

    Povlaštene treba apsolutno u poseban fond, jer oni uglavnom nisu uplacivali za te mitovine i nema smisla da ih oni koji su cijeli zivot uplacivali isplacuju ovim povlastenima…. i naravno revizija… šta je taj povlašteni toliko zaslužio da bude toliko POVLAŠTENI u odnosu na profesora, liječnika, inžinjera……i svih ostalih radnika…

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve