Partneri o projektu Poslovni uzlet

Autor: Marta Duić , 25. studeni 2015. u 12:11
Petar Glebov/PIXSELL

Ova završna manifestacija simbolizira krunu projekta Poslovni uzlet koji je pokrenut na inicijativu Poslovnog dnevnika početkom 2014. godine

Ova završna manifestacija simbolizira krunu projekta Poslovni uzlet koji je pokrenut na inicijativu Poslovnog dnevnika početkom 2014. godine, u suorganizaciji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, pod pokroviteljstvom tadašnjeg Predsjednika Republike Hrvatske i u suradnji s partnerima. Osnovna ideja projekta bila je promicanje malog i srednjeg poduzetništva te odabir i nagrađivanje najboljih  malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj te im omogućiti alate da postanu još bolji, uspješniji te da ostvaruju rast poslovanja. 

Nagrade poduzetnicima podijelili su partneri i pokrovitelji projekta, predsjednica HUP-a Gordana Deranja dodijelila je nagradu u kategoriji Uzlet ženskog poduzetništva, članica uprave Hrvatske banke za obnovu i razvoj Martina Jus u kategoriji Uzlet prihoda, Saša Kramar, član uprave za poslovne korisnike Hrvatskog Telekoma u kategoriji Uzlet dobiti, predsjednik Uprave PBZ Carda Mislav Blažić u kategoriji Uzlet izvoza, nagradu za Uzlet zaposlenosti dodijelio je potpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, a nagradu za Zlatni uzlet dodijelila je direktorica Poslovnog dnevnika i članica Uprave Večernjeg lista Andrea Borošić. 

Snježana Poljanek, direktorica prodaje i marketinga DHL International

Podržavamo i pohvaljujemo projekt Poslovni uzlet jer smatramo da su male i srednje tvrtke koje posluju globalno uspješnije od onih koje se drže samo domicilnog tržišta. Manje tvrtke u međunarodnoj trgovini stvaraju veću vrijednost te imaju pristup najboljoj poslovnoj praksi i inovacijama. Tvrtka DHL je prisutna u više od 220 zemalja svijeta i na svim tržištima na kojima poslujemo podržavamo male i srednje tvrtke, jer vjerujemo da su upravo te tvrtke pokretači rasta. Zahvaljujući našoj globalnoj prisutnosti omogućujemo tvrtkama iz Hrvatske proboj na međunarodna tržišta te nudimo ekspertizu i logističku rješenja koja će im pojednostaviti međunarodnu trgovinu i pomoći u ostvarenju ciljeva.

Dijana Jendrašinkin, direktorica marketinga i korporativnih komunikacija, Pevec

Čitava ekonomija zapadnih zemalja počiva na malom i srednjem poduzetništvu i zapravo iako mnogi to zanemaruju živimo u vrijeme kada sve i kreće od ˝malih˝. Danas ljudi kao da su zaboravili na obrtnike i male poduzetnike, a oni su itekako važni jer nas je situacija dovela do toga da se vraćamo korijenima i da počinjemo shvaćati njihov značaj. Ovaj projekt je sjajna prilika za sve one poduzetnike koji ne uspijevaju promovirati svoje usluge i tvrtku jer osim što im nudi priliku za educiranjem i stjecanjem novih poslovnih znanja, na takvim skupovima upoznaju i druže s s kolegama, razmjenjuju iskustva. To je posebice važno za one u manjim sredinama, a ovaj projekt je obuhvatio i velike i male gradove i svima pružio iste šanse.

Saša Kramar, član uprave za poslovne korisnike Hrvatskog Telekoma

Poslovni uzlet je projekt koji nam je direktno omogućio da se približimo korisnicima i pobliže upoznamo njihov potrebe i probleme te ih istovremeno upoznamo s našim tehnologijama i uslugama koje im mogu olakšati poslovanje. Malo i srednje poduzetništvo je najvitalniji dio gospodarstva, spremno da iz dana u dan stvara dodanu vrijednost kako za sebe, tako  i za gospodarstvo u cijelosti.

Gordana Deranja, predsjednica HUP-a

Sve što pomaže malom i srednjem poduzetništvu je neizmjerno važno za sve nas, a ovim projektom su i gradovi i županije imali priliku pokazati svoje uspjehe i promicati svoje poduzetnike te su im pružili mogućnost da postanu još bolji, Nagrade koje su dodijeljene neka budu motivacija za nove uspješne priče koje ćemo čuti iduće godine. Poslovni uzlet povezuje infrastrukturu i znanje na jednom mjestu i daje im ono za što mali i srednji poduzetnici često nemaju stručne službe i ekspertizu.

Marko Jurčić, savjetnik predsjednice RH za gospodarstvo

Malo i srednje poduzetništvo ključ je rasta modernih društava i dokazano je da je upravo mali i srednji poduzetnici generiraju najviše radnih mjesta. Poslovni uzlet im pruža motivaciju za budućnost, daje im dodanu vrijednost i pokazuje pravi smjer. Svi smo svjesni kako je upravo poduzetništvo važan dio našeg društva.

Sven Müller, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Čak 95 posto poduzetnika u Europi ulazi u sektor malog i srednjeg poduzetništva, iako Hrvatska još nije tako visoko kad se situacija stabilizira i mi ćemo imati takvu lijepu brojku. Poslovni uzlet pruža široki dijapazon tema, poduzetnici imaju razne benefite od predavača, imaju priliku čuti glavne trendove i novitet u poslovanjima, načine vođenja tvrtki i pritom šire mrežu poslovnih kontakata i grade svoju budućnost. Lokalne samouprave osjete to bilo poduzetnika i svaki Poslovi uzlet koji se održao diljem Hrvatske dokaz je ne samo efikasne gradske i lokalne uprave već i to da naši gradovi i županije u sebi imaju tu klicu poduzetništva.

Zoran Miliša, predsjednikom uprave RWE Plina

Malo i srednje poduzetništvo treba biti generator gospodarstva i nadamo se da će u budućnosti i mati još veći značaj. Riječ reforma koji mnogi danas koriste trebala bi biti usmjerena prema malim i srednjim poduzetnicima, njima treba omogućiti da se reformiraju i pokažu koliko jaki mogu biti. Poslovni uzlet je kotač koji im omogućuje da se te promjene što brže pokrenu. Odlučili smo postati partnerom ovog projekta iduće godine i vjerujemo da ćemo prezentiranjem po cijeloj Hrvatskoj reformirati poslovne korisnike i omogućiti im znanja koja će im pomoći u njihovom poslovanju.

Martina Jus,  članica uprave Hrvatske banke za obnovu i razvoj

Poslovni dnevnik i HBOR imaju zajednički cilj educirati i poduzetnike kako bi na najbolji način ostvarili svoje potencijale. Sudjelovanjem u Poslovnom uzletu osim što je HBOR imao mali priliku upoznati poduzetnike sa svojim aktivnostima, u izravnom kontaktu imali smo priliku također i mi naučiti kako im još bolje možemo pomoći u njihovom poslovnom uzletu.

Komentirajte prvi

New Report

Close