Parkirne karte naplaćuju ‘iz zasjede’, jedan sat pedeset kuna

Autor: Agencija VLM , 18. studeni 2012. u 13:07
Ilustracija (PXL)

Udruge za zaštitu potrošača tvrde da tvrtka Boskar nema zakonski temelj da postupa na spomenuti način

U Dugoj Resi naplaćuju takozvane dnevne karte “iz zasjede”, što upućuje na to da je cilj skupiti što više novca, a ne pružiti uslugu – smatra Radovan Magoš iz Vrbovca.

Objašnjava da je parkirao ispred robne kuće u Dugoj Resi. – Mislio sam da parking pripada tamošnjem trgovačkom centru. Obavio sam kupovinu i sjeo u automobil. Nisam vidio oznake koje upućuju da se parkiranje treba platiti niti osobu koja provodi naplatu – priča Magoš. Parkiralište je privatno i u najmu tvrtke Boskar iz Dubravaca. – Tek sam nakon izlaska iz Duge Rese primijetio pod desnim brisačem vjetrobrana papirić u prozirnoj vrećici, dnevnu kartu Boskara i uplatnicu na iznos od 50 kuna – nastavlja Magoš.

Zainteresirao se i saznao da se parkiranje naplaćuje od 7 do 19 sati, a da sat stoji četiri kune. – Koristio sam parking od 16.30 do 17 sati i otišao. Nisam bio upozoren od nikoga niti zaustavljen. Jesam li dužan platiti ‘dnevnu kartu’? – pita se Magoš. Tvrdi da nije uočljiv radnik koji naplaćuje parkiranje, ali je prisutan i ne upozorava vozače da trebaju platiti sat.

– Samo postavlja ‘dnevne karte očito očekujući da se ljudi udalje – kaže Moguš. Na naplatu parkiranja se žali i Dugorešanin Ivan Čunović, kojem je fakturirana dnevna karta, iako nije parkirao na parkingu, nego tik uz njega na tratini. 

– Već nam se obratilo nekoliko stranaka koji se žale na nepošteni poslovnu praksu Boskara, a svakog smo uputili Državnom inspektoratu, a tvrtku smo upozorili da nema zakonsku osnovu za naplatu dnevne karte. A što se tiče parkiranja na zelenoj površini, tu je kazna trebala biti puno veća, ali ne od Boskara, nego komunalnog redara – komentira predsjednica dugoreške Udruge za zaštitu potrošača Mrežnica Branka Bišćan.

S Boskarom nije bilo moguće stupiti u kontakt,  a ROZP je zatražio mišljenje Inspektorata.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kod ovakve netransparentnosti ,,nema placanja ,to u Svicarskoj nebi proslo,,,

New Report

Close