Papuk uz pomoć EU zaziva goste pustolovnog duha

Autor: Poslovni dnevnik , 30. lipanj 2019. u 21:59
Foto: PD

Dovršena atrakcija iz projekta ‘Geo priče UNESCO geoparka’.

Geo priče UNESCO geoparka ime je projekta zahvaljujući kojem je u Parku prirode Papuk upravo otvoren adrenalinski park Duboka koji bi trebao poslužiti kao novi "mamac" za posjetitelje avanturiste. 

 Riječ je o dva vrhunski opremljena poligona s tim da je onaj namijenjen odraslima sastavljen od 12 elemenata u sklopu kojeg je i zip line, a za manje zahtjevne posjetitelje  i djecu kreiran je poligonu s devet elemenata, pojašnjavaju iz ustanove koja upravlja ovim Parkom prirode.  Park omogućava penjanje po umjetnoj stijeni, trčanje po drvenim gljivama koje vise između drveća, prelazak preko drvenih visećih mostova, ali i mreža…

"Prirodan nagib terena, prekrasno okruženje i boravak u prirodi pružaju poseban osjećaj uzbuđenja i autentičnosti. Sličan je adrenalinski park rađen i u Brazilu i na još nekoliko mjesta, no jedino je naš iskoristio ovu konfiguraciju terena, pa je doživljaj poseban. ", ističe Miroslav Mesić, rendžer Parka prirode Papuk u čijem se novom Adrenalinskom parku ulaznica za dva sata može kupiti po cijeni od 50 do 80 kuna. 

Ava je atrakcija kreirana u sklopu spomenutog projekta vrijednog više od 77 milijuna kuna, a europskim novcem sufinancira se 85% troškova. Tako će se do proljeća iduće godine ulagati u nekoliko lokacija tematski povezanih u cjelinu, a riječ je o gradnji Geo-info centra Voćin, adaptaciji Kuće Panonskog mora, rekonstrukciji cesta te izrada, nadogradnja i opremanje šest vidikovaca.

Planirana je i izrada studije upravljanja posjetiteljima te izgradnja kapaciteta vezanih uz njihovu sigurnost, kao i organiziranje radionice za vrtićku djecu u školarce. "Opći cilj je doprinijeti povećanju održive privlačnosti Parka kako bi se poboljšao turistički potencijal kontinentalne Hrvatske, te na taj način doprinijelo ostvarenju pozitivnih gospodarskih učinaka na lokalno i regionalno gospodarstvo", kažu u Parku prirode.  

Komentirajte prvi

New Report

Close