Padnu li na testu, direktorima CO-a otpremnina

Autor: Božica Babić , 17. veljača 2014. u 22:00
U Upravu CO-a mogao bi se vratiti Davorin Prpić/Ž. Lukunić/PIXSELL

U tijeku je testiranje voditelja službi i direktora sektora.

Sutra izlazi rok od 60 dana koji je ministar financija Slavko Linić dobio za završetak pregovora s rovinjskom Adris grupom o kupoprodaji Croatia osiguranja.

Premda se očekivalo da će Linić izvješće Vladi podastrijeti već ovoga četvrtka jer potpis tog ugovora u proračun donosi uplatu od 905 milijuna kuna, to se, čini se, ipak neće realizirati. Razlog je navodno dodatno "glancanje" nekih spornih točaka među kojima je i isplata više dvojbenih i vrlo skupih odšteta. Datum ulaska novog vlasnika u CO još nije definiran, no to aktualnoj Upravi, predsjedniku Krešimiru Starčeviću i članu Ivanu Fabijančiću, nije smetnja za provedbu paketa mjera čiji je cilj smanjiti troškove poslovanja.

Tako su proteklih dana brojni zaposlenici uskraćeni za dosadašnje beneficije, vratili su službena vozila i mobitele, ta je povlastica ostavljena isključivo osoblju koje radi na prodaji polica. Usto, u tijeku je intenzivno testiranje voditelja službi i direktora sektora u Glavnoj direkciji. Znanje koje pokažu u trosatnom ispitu trebalo bi presuditi hoće li zadržati sadašnju poziciju, dobiti novu ili možda ponudu otpremnine za odlazak iz društva. Iako u Adrisu nisu pripravni otkriti nijedan potez koji namjeravaju provesti nakon preuzimanja, prema neslužbenim informacijama Croatiju čekaju mnoge promjene u organizacijskoj mreži, broju zaposlenih i samoj upravi. Ante Aralica, direktor Adrisa za bosanskohercegovačko tržište, kotira kao kandidat za predsjednika Uprave, a član bi navodno mogao biti Davorin Prpić.

On je već obnašao tu dužnost dok je CO vodio Hrvoje Vojković, no Nadzorni ga je odbor potkraj 2006. smijenio bez obrazloženja. Sadašnja mreža od šest regija i 24 filijale vjerojatno će biti ustrojena kroz najviše četiri regije i desetak filijala, a broj osoblja tijekom sljedeće dvije godine smanjit će se za više od 700 zaposlenika. Već tri-četiri mjeseca stimulativnim otpremninama motiviraju se dobrovoljci koji su voljni sami dati otkaz i otići iz Croatije.      

Komentari (1)
Pogledajte sve

…brojni zaposlenici uskraćeni za dosadašnje beneficije, vratili su službena vozila i mobitele, ta je povlastica ostavljena isključivo osoblju koje radi na prodaji polica. [emo_palacg]

New Report

Close