Pacak: Aktivno ću surađivati s istražiteljima

Autor: Saša Paparella,VLM , 28. ožujak 2011. u 22:00

Bivši djelatnik Crosca, kojeg se s B. Milkovićem sumnjiči za korupciju, tvrdi da nije prava meta za USKOK

Stupio sam u kontakt s predstavnicima USKOK-a i obavijestio ih da neupitno dolazim u Zagreb. Sada sam u Tunisu gdje pripremam projekt za jednu ovdašnju kompaniju, a potom se krajem tjedna vraćam kući, rekao nam je stručnjak za naftne platforme Miroslav Pacak, za kojeg je USKOK u petak donio nalog o provođenju istrage zbog navodnog primanja mita.

Uz Pacaka, bivšeg zaposlenika Crosca, istraga je otvorena i protiv Bojana Milkovića, bivšeg predsjednika Uprave Crosca i sadašnjega izvršnog direktora Ine. Za obojicu okrivljenika USKOK je predložio jednomjesečni pritvor, u kojem se Milković već nalazi. “Namjeravam aktivno surađivati s istražiteljima kako bih svoj boravak u pritvoru sveo na najkraću mjeru. Želim se vratiti u Tunis i dovršiti projekt. Moji tuniski poslodavci upoznati su sa svime i čekaju moj povratak”, poručuje Pacak. Kaže da je “cijela ova priča čisto zamagljivanje kako bi se skrenula pozornost javnosti i pravosuđa s onih koji su uzeli novac od obnove platforme Key Manhattan” gdje je on bio glavni nadzornik. “Zapanjujuće je da se vodi istraga protiv mene, dok osobe koje su prevarile kooperante te sebi i prijateljima plaćale napuhane račune slobodno šeću Hrvatskom”, kaže Pacak.

Naglašava da su sve odluke o izvođačima radova donesene na osnovi natječaja. Njegov inženjerski tim brinuo se o tehničkom dijelu projekta, “a poslove nabave i plaćanja vodile su službe na koje je naš utjecaj bio minimalan”.

Štern o Milkoviću

Neće tražiti zamjenu
Davor Štern, predsjednik NO Ine, za Bloomberg je izjavio kako na kompaniju nije utjecalo uhićenje glavnog izvršnog direktora. Dodao je kako neće tražiti privremenu zamjenu za Milkovića jer istraga protiv njega nije vezana za njegovu trenutnu poziciju nego za vrijeme kada je bio u Croscu. Kako saznajemo, iako je odvjetnik Bojana Milkovića zatražio da on bude prebačen u kućni pritvor, okrivljenik će ostati u Remetincu.

Komentirajte prvi

New Report

Close