Ovog vikenda očekuje se kaos na autocestama

Autor: Poslovni.hr , 27. srpanj 2016. u 08:36
Foto: Borna Filić / Pixsell

Ruski predsjednik Vladimir Putin, kako je najavljeno, u subotu 30. srpnja dolazi u Sloveniju.

Na prilazima jadranskoj obali predstojećeg vikenda koji će obilježiti najveće ulaske i izlaske gostiju s odmora, mogao bi se dogoditi pravi kaos, i to ne zbog broja turista koji dolaze na Jadran, nego zbog – Putina.

Naime, ruski predsjednik Vladimir Putin, kako je najavljeno, u subotu 30. srpnja dolazi u Sloveniju, pa su zbog toga Slovenci predvidjeli zatvaranje svojih autocesta, ali i Tunela "Karavanke" kojima toga, za Hrvatsku udarnog turističkog vikenda dolaze stotine tisuća gostiju iz pravca Austrije i Njemačke preko Slovenije prema moru.

Zbog toga su turistički profesionalci koji dočekuju goste u Hrvatskoj stavljeni u "stanje pripravnosti", a desecima tisuća elektroničke pošte i preko društvenih mreža Europljani koji se upućuju u Hrvatsku upozoravaju se na to da nadolazećeg vikenda zaobiđu Sloveniju i preko Italije krenu prema Hrvatskoj, piše Slobodna Dalmacija.

I na službenim stranicama Slovenskog autokluba, Austrijskog autokluba ÖAMTC i njemačkog ADAC-a već se šalju upozorenja potencijalnim putnicima da u predstojećem vikendu izbjegavaju putovanje ili da krenu alternativnim cestama.

Austrijski autoklub ÖAMTC preporučuje izbjegavanje prolaska kroz Tunel "Karavanke" jer će u nekoliko navrata toga dana biti zatvaran. Putnicima koji prolaze kroz Salzburg autocestom A10 savjetuje se korištenje autocestu A23 prema Udinama i Gorici.

Istovremeno bi do zastoja moglo doći i na izlascima iz Hrvatske, pa se svima koji se vraćaju s hrvatske obale savjetuje korištenje autoceste u Hrvatskoj i M7 u Mađarskoj, te eventualno Slovenske A5, no općenito se savjetuje izbjegavati ceste preko Slovenije.

Komentirajte prvi

New Report

Close