Ovo su najveći gubitnici parlamentarnih izbora

Foto: Jurica Galoić / Pixsell Foto: Jurica Galoić / Pixsell

Na hrvatskoj političkoj sceni nemali je broj onih koji su potrošili svojih "pet minuta".

Na hrvatskoj političkoj sceni nemali je broj onih koji su potrošili svojih "pet minuta", a prema rezultatima DIP-a, mogu se svrstati i među "gubitnike" netom održanih izbora.

Kako pišu 24 sata, jedan od njih definitivno je Radimir Čačić, bivši ministar u dvije hrvatske vlade, bivši predsjednik Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata te nesuđeni i isto tako bivši 'pokretač' ekonomskih promjena nakon dolaska Kukuriku koalicije u Banske dvore.  Na parlamentarnim izborima 8. studenog Čačićeva stranka osvojila je jedan mandat, i to u III. izbornoj jedinici. Tako će Čačić ipak ući u Sabor, ali bez ikakve mogućnosti odlučivanja.

Tu je i  bivši predsjednik RH Ivo Josipović koji je u vrijeme predsjedničkog mandata bio mjesecima najpopularniji hrvatski političar. Na predsjedničkim izborima u siječnju 2015. u tijesnoj utrci izgubio je od kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović s razlikom od 'samo' 32.435 glasova. Na izborima Josipović nije uspio osvojiti niti jedan mandat.

Mirela Holy postala je ministrica zaštite okoliša u Milanovićevoj vladi 2011. godine. Nakon što je 2012. u medijima objavljen njen e-mail u kojem je lobirala da supruga jednog člana SDP-a ne bude otpuštena s radnog mjesta,podnijela je ostavku na ministarsko mjesto. Svoj je potez opisala kao "nepromišljen" i rekla da je nanijela štetu Vladi.  Na izborima 8. studenog 2015. ORaH Mirele Holy nije osvojio niti jedan mandat i ostao je izvan Sabora.

Jadranka Kosor u HDZ-u je ušla još 1995. godine, a bila je potpredsjednica stranke, potpredsjednica Sabora te ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u Sanaderovoj vladi. Na parlamentarnim izborima nije uspjela ući u Sabor, a bila je nezavisna na listi Čačićevih Reformista.

Komentari (4)
 • hasenfefer
  hasenfefer 12:47 10.11.2015.

  Najveći gubitnik je MILAN BANDIĆ 365.

  Sada je vidio što zagrepčani misle o njemu.

  Bilo bi lijepo da zbog toga da ostavku na mjesto gradonačelnika, i lijepo uđe u Sabor.
  Jer dao je riječ da će sada pomoći Hrvatskoj.

  Bilo bi lijepo da napokon bar jedno obećanje izvrši.

  Zar ne gradonačelniče?

  Mogu ih nabrojati bar 365 koje niste izvršili.

 • Barbosa
  Barbosa 10:18 10.11.2015.

  največi gubitnici ovih izbora su sindikati!

  pojavom Mosta kao treče pozicije, sindikati su izgubili dosadašnju ucjenjivaćko-pregovaračku poziciju kojom su, isklučivo za sterilan interes svojih članova, tj. uglavnom državnih i javnih djelatnika, vješto trgovali, ucjenjivali i manipulirali dosadašnji paranoični bipolarni pol. sustav te tako opstruirali i blokirali ono malo političke volje i pokušaja za restrukturirenjem i reformama

 • randopph
  randopph 22:29 9.11.2015.

  kakvi su bili, još se i odlično držimo! barem je jaca ispala dosljedna! ona i dalje ništa ne zna! kud nivo, tud i ja!!

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve