‘Ovo što Bandić radi je kazalište, ja nudim novitet’

Autor: Poslovni.hr , 24. ožujak 2013. u 13:50
Vladimir Ferdelji (Foto: Grgur Zucko/PIXSELL)

Smatra kako je ključna Bandićeva prednost populizam koji je usmjeren prema određenom sloju glasača koji baš ne ulaze preduboko u probleme.

Vladimir Ferdelji je nezavisni kandidat za gradonačelnika Zagreba, a podržavaju ga HSLS, HSS, Zelena lista i don Ivan Grubišić. Ovaj uspješni menadžer tvrtke Elektrokontakt, tek je na pragu pedesetih godina života odlučio ući u politiku, a u intervjuu za Jutarnji list otkrio je neke od svojih planova. 

Na upit novinara što zamjera aktualnom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, Ferdelji odgovara: 'Ja njemu ništa ne mogu zamjeriti. Čovjek radi u skladu sa svojim mogućnostima i sposobnostima. Grad je previše centraliziran i praktično ima kapacitet jednog čovjeka. Da ne govorim o tim umreženostima i svim drugim elementima koji govore da se može bolje. Činjenica je da su mnogi projekti realizirani pogrešno, a s istom količinom novca može se napraviti mnogo više', istaknuo je.  Smatra kako je ključna Bandićeva prednost populizam koji je usmjeren prema određenom sloju glasača koji baš ne ulaze preduboko u probleme koji su vezani za grad.  Misli i kako građani ne znaju dovoljno o Bandiću.  'Ovo što on radi je kazalište. On postavlja sam pitanja i teme, i sam na njih odgovara. To je neobjektivna slika', kazao je Ferdelji. 

Ferdelji je za Jutarnji otkrio i kako bi on organizirao Gradsku upravu.  'To je nešto što ja nudim kao novitet. Naime, jedan od ključnih problema upravljanja je način kadroviranja. Dosad je uvijek bilo tako da su se angažirali poslušni i podobni, a ne sposobni. Partitokracija je dala svoj najveći doprinos upravo u tom segmentu kadroviranja. Svi partijski kandidati u pravilu su dužni zaposliti dužnosnike iz partije na ključna mjesta.' Dodaje kako će zaposliti ljude iz HSS-a, HSLS-a, ali i SDP-a, HDZ-a, ali samo one sposobne. 

 

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

dobro rečeno, bar zadnje tri-četiri godine bandić ništa drugo ne radi nego što izvodi medijski cirkus, a mediji zdušno surađuju u toj jeftinoj zabavi, neki kako bi imali čime puniti stranice, a drugi očito radi financijske koristi.

nedavno sam pokušao pronaći barem jednu jedinu neovisnu web-stranicu koja se bavi zagrebom.

najbolje što sam našao je neka što je po imenu izgledala neovisnom, a na naslovnoj stranici je imala bandićevu božićnu čestitiku. ni bozanićevu, ni papinu, nego bandićevu! pa takvu medijsku kontrolu nije držao ni fidel castro.

no castro nije dopuštao izbore, a u zagrebu su svake četiri godine i fascinanantno je koliko ima glasača koji žele držati status kvo iako je stanje u zagrebu užasno..

New Report

Close