Ovo je tim za spas Agrokora: Ramljakovih osam savjetnika i savjetnica

Foto: Robert Anic/PIXSELL Foto: Robert Anic/PIXSELL

U nastavku donosimo njihove kratke biografije.

Izvanredni povjerenik u Agrokoru Ante Ramljak u utorak je na konferenciji za novinare predstavio neke od ljudi koji će biti u njegovom najužem savjetničkom timu. U nastavku donosimo njihove kratke biografije.

Branimir Bricelj
Trenutno partner u financijskoj tvrtki Altera Corporate Finance, Bricelj iza sebe ima iskustvo rada u nekoliko svjetskih kompanija. Radio je u konzultantskoj tvrtki Lazard, Plivi, britanskim tvrtkama Lamda Partners te farmaceutskim tvrtkama Alapis i DAVA.

Marko Delić
Također iz tvrtke Altera Corporate Finance. Školovao se u inozemstvu, radio u financijskim institucijama, među kojima su i Raiffeisen banka, najveća američka banka JP Morgan te Deutsche Bank.

Tomislav Matić
Dolazi iz Texo Managementa, kao i Ante Ramljak, s pozicije partnera. Školovao se u inozemstvu, na prestižnom Sveučilištu Harvard. Tadašnji ministar Božo Prka zaposlio ga je u Ministarstvu financija. Nakon toga odlazi u Quaestus fond.

Vladimir Bošnjak
U savjetnički tim dolazi iz Agrokora u koji je stigao sredinom prošle godine na funkciju izvršnog direktora za strategiju i tržište kapitala. Radio na Zagrebačkoj burzi, nastavio u investicijskoj banci CAIB te Hypo banci, današnjoj Addiko banci.

Luka Cvitan
Radi u Agrokoru koji je bio njegovo prvo radno mjesto. U tvrtku je stigao 2007. Školovao se na britanskom sveučilištu Cambridge.

Boris Šavorić
Šavorić je partner u Odvjetničkom društvu Šavorić&partneri. Bio je vođa odvjetničkih timova u preuzimanjima kompanija u Hrvatskoj te pravni savjetnik mnogim multinacionalnim kompanijama u privatizaciji. Nositelj je priznanja Svjetske banke za rad i doprinos u Investing Across Borders 2010.

Kristina Laco
Jedna od vodećih hrvatskih stručnjakinja na području upravljanja komunikacijama, direktorica je i partnerica u Komunikacijskom uredu Colić, Laco i partneri. Na milanskome Bocconiju magistrirala je Međunarodnu ekonomiju i menadžment.

Anja Linić Sikavica
Cijelu je karijeru u Agrokoru, počela je kao asistent direktora veleprodajnog centra u Konzumu 2000., zatim je bila na poziciji asistenta direktora ureda za odnose s javnošću, da bi 2002. sjela u fotelju direktorice ureda za odnose s javnošću, na kojoj je i danas, piše Jutarnji list.

Komentari (21)
 • mllr
  mllr 11:11 13.4.2017.

  abc1


  Kirin


  Zašto nema nijednog (kriznog) menadžera u timu nego samo financijaši (sa završenim plesnim tečajem)? Ne bu dobro!

  E pretjerao si malo, to su sve visoke škole.

  mogao je uzeti i Bagu za analitičara
 • abc1
  abc1 9:20 13.4.2017.

  Kirin


  Zašto nema nijednog (kriznog) menadžera u timu nego samo financijaši (sa završenim plesnim tečajem)? Ne bu dobro!

  E pretjerao si malo, to su sve visoke škole.
 • veki1
  veki1 21:35 12.4.2017.

  Kako Ante nije angažirao nikoga od kvazi menagera iz financijske industrije posebno iz mirovinskih fondova. Onda bi tek ekipa bila kompletna.

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!