Ovo je HNS-ov trojac koji ulazi u Vladu

Autor: Poslovni.hr , 08. lipanj 2017. u 08:07
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Za spas Plenkovićeve Vlade HNS će dobiti mjesto potpredsjednika Vlade te ministarstva graditeljstva i pravosuđa, a moguće i obrazovanja.

Nakon nevjerojatnih obrata u političkoj krizi nastaloj nakon raspada braka HDZ-a i Mosta, premijer Andrej Plenković Vladu će nastaviti voditi s HNS-om.

Za spas Plenkovićeve Vlade HNS će dobiti mjesto potpredsjednika Vlade te ministarstva graditeljstva i pravosuđa, a moguće i obrazovanja, piše N1.

Predrag Štromar, mogući novi šef HNS-a čiji su delegati iz najbrojnije organizacije HNS-a u Varaždinskoj županiji na Središnjem odboru presudili u odluci da HNS ide u Vladu s HDZ-om, trebao bi biti novi potpredsjednik Vlade, možda ujedno i ministar graditeljstva.

Blaženka Divjak, profesorica na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike, mogla bi biti nova ministrica obrazovanja (što bi značilo da Pavo Barišić odlazi). 

Ranko Marijan, sudac Vrhovnog suda, novi ministra pravosuđa iz kvote HNS-a.

On je rođen 1954. u Karlovcu. Pravo je diplomirao u Zagrebu 1978.,a sudac Vrhovnog suda je već 13 godina. Prije toga bio je sudac Županijskog i Općinskog suda u Zagrebu. Od 2000. do 2001. bio je zamjenik ministra pravosuđa Stjepana Ivaniševića na mandatu Vlade Ivice Račana.

Komentirajte prvi

New Report

Close