Ovih pet ministarstava trebalo bi pripasti Mostu

Autor: Poslovni.hr , 29. rujan 2016. u 08:17
Foto: Sanjin Strukic / Pixsell

HDZ i MOST u samom su finišu pregovora. Oko sedam uvjeta MOST-a postignuto je suglasje radnih skupina i sada se finaliziraju pregovori oko sastavljanja Vlade.

Kako prenosi N1, MOST-u bi prema prvim nacrtima sastava nove Vlade pripalo pet ministarstava.

MUP koji bi i dalje vodio Vlaho Orepić, pravosuđe na čelu s dosadašnjim ministrom Antom Šprljom. Ministarstvo uprave za MOST važno zbog provođenja reforme lokalne uprave i samouprave također bi pripalo njima.

Zanimljiva je budućnost ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU koje bi se trebalo razdvojiti pa bi tako novo ministarstvo Regionalnog razvoja trebalo pripasti MOST-u, dok bi EU fondovi prešli u ministarstvo finacija pod kontrolom HDZ-a.

Za Božu Petrova i njegov tim od posebnog je interesa budućnost INA-e i spor s MOL-om, zbog toga su od početka insistirali na ministarstvu gospodarstva. Kako je i HDZ-u to ministarstvo važno našao se kompromis da se energetika izdvoji iz ministarstva gospodarstva i pridoda petom MOST-ovom ministarstvu Zaštite okoliša koje bi treba nastaviti voditi i dalje Slaven Dobrović.

Kako stvari sada stoje, MOST je odustao od ministarstva poljoprivede koje bi prepustio HDZ-u.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Zar nije bilo riječi o konačnih 5-6- Ministarstava …tj. ukidanju nepotrebnog?

Razdvajanje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU na dva nova ministarstva je teška glupost i rezultirat će dodatnim kaosom u ionako neuređenom sustavu.

New Report

Close