Ove sezone na Jadran planira doputovati 300 tisuća Rusa, ali javio se neočekivani problem

Autor: Poslovni.hr , 06. ožujak 2016. u 08:43
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Azimov je najavio dolazak stotinjak ruskih investitora na dva gospodarska foruma koja će se ove godine organizirati u Hrvatskoj. Oni će, kazao je veleposlanik, donijeti milijardu eura vrijedne investicije.

 Veleposlanik Ruske Federacije u RH dr. Anwar Azimov posjetio je Rijeku gdje se sastao s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom. Uz protokolarne formalnosti, susret je ponudio pregršt informacija i političkih stavova.

"Kad sam nedavno razgovarao s predstavnicima vašeg Ministarstva turizma i obavijestio ih da ove sezone 300 tisuća Rusa planira doći na Jadran, mislio sam da ću ih razveseliti. Oni su mi rekli da je Jadran već bukiran gostima iz Austrije i Njemačke i da, ako ikako mogu, broj ruskih turista svedem na 100 tisuća", kazao je Azimov kako piše Novi list.

Dodao je da Rusi sad žele u Hrvatsku, iako su im puno jeftinije njihove dosadašnje destinacije Maroko, Turska i Tajland. Govorio je i o posljedicama koje europsko i američko gospodarstvo trpe zbog gospodarskih sankcija prema Rusiji.

"Sve to napravljeno je da bi se naštetilo Rusiji, no upravo zahvaljujući sankcijama gospodarstvo Rusije je u uzlaznoj putanji, sve što nam treba možemo proizvesti samo i ni o kome nismo ovisni. Ali, zato su, nažalost, izgubili SAD i Europa. Najviše gube države Europske unije, oko 140 mijardi eura godišnje, jer više ne mogu izvoziti u Rusiju, a Hrvatska je izgubila 50 milijuna eura. Kad jednom budu ukinute sankcije, Hrvatskoj će biti teško vratiti se na tržište u Rusiji, jer su to mjesto sada zauzele zemlje središnje Azije koje su nekada bile u sastavu SSSR-a", kazao je Azimov.

Komentirajte prvi

New Report

Close