Ovaj tjedan očekuje nas lošije vrijeme, kiša i zahladnjenje

Autor: Agencija VLM , 21. svibanj 2013. u 10:29
Marko Lukunic/PIXSELL

Već danas očekuje se porast naoblake s jugozapada, a tijekom dana moglo bi pasti malo kiše, ponajprije na Jadranu i u gorskim područjima.

Nakon nekoliko toplijih dana u Hrvatsku se vraća hladnije vrijeme. Već danas očekuje se porast naoblake s jugozapada, a tijekom dana moglo bi pasti malo kiše, ponajprije na Jadranu i u gorskim područjima. Najviša temperatura uglavnom će biti od 17 do 22, u Dalmaciji i Slavoniji do 24°C.

Prema podacima DHMZ-a za ostatak radnog tjedna, očekuje nas promjenljivo i pretežno oblačno vrijeme uz povremenu kišu. Većinom će padati krajem srijede i početkom četvrtka kada će mjestimice biti obilnija, a uglavnom na Jadranu i praćena grmljavinom.

U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren jugozapadnjak, u drugom dijelu srijede i u četvrtak sjeveroistočnjak i sjeverac. Na Jadranu će puhati slab i umjeren jugozapadnjak i jugo, ponegdje i jako, potom krajem srijede i u četvrtak sjeverozapadnjak i bura koja će mjestimice biti jaka pa i olujna.

Temperatura zraka će se sniziti, mjestimice i zamjetno, javljaju iz DHMZ-a. U nedjelju se u Zagrebu, na primjer, očekuje maksimalna temperatura od 12°C, slično će biti i na cijelom sjeverozapadnom području, a nešto toplije bit će na Jadranu i u Slavoniji.

Komentirajte prvi

New Report

Close