Ovaj je hrvatski grad nominiran za najbolju europsku destinaciju 2016.

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. siječanj 2016. u 13:35
Foto: Filip Brala/PIXSELL

Glasovanje za najbolju europsku destinaciju počinje 20. siječnja i traje do 10. veljače.

Europski portal European Best Destinations nominirao je Zadar za najbolju europsku destinaciju 2016. za što glasovanje na tom portalu traje od 20. siječnja do 10. veljače, izvijestili su u srijedu iz zadarske Turističke zajednice.

Napominjući kako je Zadar jedini grad iz Hrvatske koji je ove godine na tom portalu ušao u uži izbor od 20 gradova za najbolju destinaciju ove godine, iz zadarske Turističke zajednice pozivaju Zadrane i druge građane Hrvatske te sve goste Zadra da glasuju za taj grad i time pridonesu uspjehu te, kako kažu, vrijedne kampanje.

Konkurenti Zadru su Beč, Prag, Pariz, Berlin, Bruxeless, Madrid, Rim, Azor, Edinburg, Barcelona, Atena, Nantes, Milano, Plovdiv, London, Amsterdam, Novi Sad i Kotor.

Na istom portalu Zagreb je bio izglasovan najboljom adventskom destinacijom u Europi u prosincu prošle godine, a hoće li se slično dogoditi i Zadru u kategoriji najboljih europskih odredišta za ovu godinu znat će se 10. veljače.

European Best Destinations (EBD) europska je udruga sa sjedištem u Bruxellesu, nastala s ciljem promicanja kulture i turizma u Europi te u suradnji s turističkim uredima i udrugom EDEN, na europskoj i svjetskoj razini promovira veće razumijevanje bogatstva, raznolikosti i kvalitete europskih destinacija.

Portal EBD-a broji više od 2,5 milijuna posjetitelja uz tisuće pratitelja na raznim društvenim mrežama.

Komentirajte prvi

New Report

Close