Ovaj je bogati poduzetnik odlučio svoju imovinu darovati gradu

Marijan Filipović (PXL) Marijan Filipović (PXL)

Marijan Filipović je najbogatiji poduzetnik Gorskoga kotara, a sigurno se ubraja među pedeset najbogatijih Hrvata.

 "Donio sam odluku da veći dio svoje osobne imovine ostavljam prije utemeljenoj zakladi Marijan Filipović. Sve što sam sa svojim suradnicima stekao u prošlih 60 godina, želim vratiti stanovnicima čabarskoga kraja putem zaklade kao funkcionalne i kao poduzetničke organizacije čija će dobit biti korištena u razvoju ovog kraja."

"Vjerujem da će moja djeca i njihovi nasljednici biti ponosni na ovaj moj čin jer će oni prije biti namireni primjerenom otpremninom koju zaslužuju i s kojom će u budućnosti moći pronaći svoj put i ostvariti svoje osobne i poslovne ciljeve", rekao je sedamdesetosmogodišnji poduzetnik Marijan Filipović, ostavljajući najveći dio svog bogatstva čabarskom kraju u kojemu je živio i radio šezdeset godina, piše Večernji list.

Najveći čabarski poduzetnik i dobrotvor Marijan Filipović istaknuo je kako se vrijednost njegova zaklade ne može umanjivati, već samo povećavati. Uvjeren je da će ljudi koji budu njome upravljali stvoriti nove vrijednosti i Zakladu podići na puno veću razinu. Objašnjavajući razloge zbog čega je svoje bogatstvo ostavio ljudima i kraju u koji je došao prije 60 godina kao 17-godišnji mladić iz Bosne, Filipović je rekao: "Svatko čini kako je odlučio u svome srcu. Ja sam tako odlučio jer me to usrećuje. Smatram da je najveća sreća u dijeljenju jer ono što je moje, mogu darovati i drugima dati, a da nikoga time nisam oštetio."

Marijan Filipović je najbogatiji poduzetnik Gorskoga kotara, a sigurno se ubraja među pedeset najbogatijih Hrvata. Filipović je kao bosanski Hrvat iz rodnog Travnika sa samo 17 godina 1952. godine u Čabar  došao u potrazi za poslom i to samo sa tri konja samaraša.

Članak u cijelosti možete pročitati ovdje

Komentari (3)
 • Pero7
  Pero7 9:19 3.12.2012.


  Kvaka ?

  Filipović Čabru daruje gubitaša :

  http://www.poslovni.hr/hrvatska/filipovic-cabru-daruje-gubitasa-223255 [poslovni.hr]

 • dionis
  dionis 16:38 2.12.2012.

  Pitam se da li je normalno i to što je ime ovog bogatog i dobrog poduzetnika još uvijek na listi deset najvećih dioničara riječke Transadrije, danas gotovo posrnule tvrtke u stečaju.I o toj bi se davnoj dioničarskoj priči i financijskoj ekvilibristici u režiji dojice direktora Marijana dalo puno pričati, no, vrijeme ide. Hebi ga, sad je netko postao Robin Hud, a netko bio i ostao hud

 • Pero7
  Pero7 12:40 2.12.2012.


  To nije normalno !

  Pitanje , gdje se skriva Kvaka ?

  Nikad se nemože cjeniti ono što nije zarađeno !

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve