Ova odluka TZ-a zadala je glavobolju Maistri, kako to objasniti gostima?

Autor: Marija Crnjak , 24. listopad 2019. u 14:39
Kamp Valkanela. Foto:Maistra

Koliko nam je poznato, ovo je jedinstven slučaj u Hrvatskoj.

Ovisno na kojoj parceli ili mobilnoj kućici se smjeste, gosti Maistrina Kampa Valkanela sljedeće godine plaćat će različitu boravišnu pristojbu, budući da je općina Vrsar kampu odlučila podići taksu s ovogodišnjih 8 na 10 kuna dnevno, za razliku od Funtane koja ostavlja na 8 kuna. Naime, Valkanela je jedan od najvećih kampova zapadne Istre prostire se na dvije navedene općine, što im je već zadalo administrativnu glavobolju prilikom uvođenja eVisitora. Osim što Maistra sad treba operativno riješiti kako će naplaćivati različit iznos boravišne pristojbe, bit će zanimljivo vidjeti kako će to pojasniti gostima Valkanele. Koliko nam je poznato, ovo je jedinstven slučaj u Hrvatskoj.

Ovu bizarnu situaciju spomenuo je direktor Maistrinih kampova Nenad Škuflić, na jednom od panela 13. izdanja Kongresa hrvatskog kampinga koji se u protekla dva dana održao u Termama Sveti Martin.

Upravo Valkanela dobila je na ovogodišnjem kongresu nagradu Naj Kamp Adria, nagradu za najbolji kamp u kategoriji većih kampova koju dodijeljuje slovenski kamping web portal Avtokampi.si na temelju ocjena gostiju.

Natalija Vugrinec, direktorica TZ Vrsara, potvrdila je za Poslovni.hr da je turističko vijeće donijelo odluku da kampu naplaćuje jednaki iznos boravišne pristojbe kao i čvrstim objektima, hotelima i apartmanima.

"Donijeli smo zaključak da gosti kampa na isti način koriste benefite boravišne pristojbe, koja je namijenjena za podizanje kvalitete destinacije. Osim toga, u kampovima je sve više mobilnih kućica koje su gotovo iste kao i smještaj u čvrstim objektima. Možda smo time Maistru doveli u nezgodnu situaciju, no uvjerena sam da će oni to uspjeti izvesti bez većih problema", pojasnila je Vugrinec. Dodala je da će se sukladno financijskom planu TZ-a za 2020. godinu od kampa prikupiti milijun kuna od boravišne pristojbe.

U Funtani su nam kratko poručili da su odlučili ne dirati iznos takse za kamp, jer na taj način žele potaknuti daljnji razvoj kampa koji čini značajan dio njihove turističke ponude.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Solucija je zapravo jako jednostavna, uključiti boravišnu pristojbu u cijenu najma. Problem bi se tada sveo eventualno na paušalce, ali i to se može na sličan način zaobići.

New Report

Close