Otvorene prijave za dodjelu nagrada za kreativnost i inovativnost

Autor: Poslovni.hr , 19. veljača 2013. u 16:39
Vedran Likan (Photo: Tomislav Miletic/PIXSEL)

Jedna od tema ovogodišnjih, šestih Dana kreativnosti i inovativnosti bit će i žene kao predvodnice socijalnih inovacija.

Ovogodišnji Dani kreativnosti i inovativnosti U organizaciji udruge MRAK – Mreža za razvoj i kreativnost, održat će se od 19. do 20. travnja u Puli, a najviše pažnje posvetit će se regionalnom razvoju te  inovacijama i istraživanjima kao temelju rasta i načina na koji možemo ostvariti konkurentnost. Naime, kako spominju organizatori, upravo takvi projekti bit će financirani kroz fondove Eu jer je inovatinost jedna od glavnih strategija Europe 2020.

Također, danas su otvorene i prijave za dodjelu  Nagrada za kreativnost i inovativnost, za koju se mogu prijaviti sve pravne i fizičke osobe koje su u protekloj godini ostvarile kreativne i inovativne projekte. Dakle, svi kreativci i oni koji se tako osjećaju.

Puljanji ističu kako im je posebno zadovoljstvo ugostiti konferenciju jer su na prošlogodišnjoj  upravo oni osvojili nagradu za  projekt e-vrtići, kojim su skratili postupak upisa u dječje vrtiće i  učinili ga, kako kažu, posve transparentnim i jednostavnim.

Jedna od tema ovogodišnjih, šestih Dana kreativnosti i inovativnosti bit će i žene kao predvodnice socijalnih inovacija.

Vedrana Likan, predsjednica Udruge za promicanje pozitivnih promjena u društvu i jedna od organizatorica Dana kreativnosti i inovativnosti istaknula je kako žene u razvoju  Hrvatske imaju  ključnu ulogu. "Kao dokaz tome, žene ne samo da su nositelji sve većeg broja vodećih pozicija tvrtki koje imaju važnu ulogu za naše gospodarstvo poput banaka, IT tvrtki, industrije, već su unazad tri godine upravo žene bile pokretači većine inovativnih društveno odgovornih projekata“, kaže Likan.

Komentirajte prvi

New Report

Close