Otvorena sva biračka mjesta za lokalne izbore, krenulo glasovanje

Autor: Poslovni.hr/H , 21. svibanj 2017. u 08:53
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sva biračka mjesta, a više ih je od 6. 600, na kojima hrvatski birači u nedjelju odlučuju o novoj lokalnoj vlasti, otvorena su i nema dojava o eventualnim problemima.

Županijska izborna povjerenstva potvrdila su da su sva birališta otvorena i da nemaju dojava o eventualnim problemima, da je glasovanje krenulo, rekla je u nedjelju ujutro potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Vesna Fabijančić Križanić.

 O lokalnoj predstavničkoj i izvršnoj vlasti pravo odlučivati u nedjelju ima 3 milijuna i 720 tisuća birača od 7 do 19 sati, do kada je na snazi izborna šutnja.
 Izbore, na kojima sudjeluje više od 47 tisuća kandidata, provodi oko 73 tisuće članova biračkih odbora i izbornih povjerenstava, a promatra više od 12 tisuća promatrača.

 Na biračka mjesta distribuirano je 14 milijuna glasačkih listića, a svaki birač dobit će u ruke najmanje četiri listića, svaki će, naime, odlučivati o svom općinskom odnosno gradskom vijeću i županijskoj skupštini te načelniku ili gradonačelniku i županu. 

U Zagrebu, koji ima status grada i županije, birat će gradonačelnika i Gradsku skupštinu, ali i vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora.

Komentirajte prvi

New Report

Close