Otvoren stečaj nad tvrtkom Ljube Ćesića Rojsa

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. srpanj 2018. u 13:42
Foto: Petar Glebov / Pixsell

Osnivač tvrtke je umirovljeni general HV-a i bivši saborski zastupnik HDZ-a Ljubo Ćesić Rojs, a kao direktor naveden je Mladen Pešorda.

Trgovački sud u Zagrebu objavio je rješenje kojim se otvara stečajni postupak nad Markuševac gradnjom d.o.o., građevinskom tvrkom kojoj je osnivač umirovljeni general HV-a Ljubo Ćesić Rojs, te je za 13. studenoga zakazao ročište na kojem će se vjerovnici očitovati o tražbinama od te tvrtke s više od 820.000 kuna utvrđenog duga.

Sud je početkom srpnja donio rješenje kojim se utvrđuje da je u slučaju Markuševac gradnje nesporno ostvaren stečajni razlog nesposobnosti za plaćanje, odnosno da je ostvaren razlog za otvaranje stečajnog postupka.   

Na prethodno održanim ročištima, Financijska agencija (Fina) ostala je u cijelosti kod podnesenog prijedloga za otvaranje stečajnog postupka, a zastupnik Markuševac gradnje d.o.o očitovao se da ta tvrtka svoju djelatnost, prijevoz rasutog tereta, ne obavlja više od tri godine, nema zaposlenika, a od imovine ima samo dva vozila.

Otvaranje stečajnog postupka uslijedilo je nakon prijedloga Fine podnesenog još u studenome 2016. u kojem se navodi da postoje neizvršene osnove za plaćanje u razdoblju duljem od 120 dana u ukupnom iznosu od 822.373 kune.

U prijedlogu Fine navodi se kako tvrtka ima samo jednog zaposlenog, ali i račune i oročeni novac u jednoj komercijalnoj banci. Osim tih podataka, Fina ne raspolaže drugim podacima o imovini tvrtke.

Markuševac gradnja d.o.o osnovana je krajem 2007. s kapitalom od 20.000 kuna, a kao predmeti poslovanja navode se projektiranje, građenje, uporaba i uklanjanje građevina, savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem, promidžba – reklama i propaganda, turističke usluge u nautičkom turizmu, sportska rekreacija i organiziranje koncerata, priredbi, revija, izložbi, festivala, zabavnih igara i sl.

Osnivač tvrtke je umirovljeni general HV-a i bivši saborski zastupnik HDZ-a Ljubo Ćesić Rojs, a kao direktor naveden je Mladen Pešorda.

Markuševac gradnja i Ćesić Rojs spominjali su se u javnosti 2010. kada je taj umirovljeni general ponovno gradio svoju kuću u Markuševcu, koju je nekoliko godina prije toga sam srušio za upravljačem svojeg bagera, jer za nju nije imao potrebnu dokumentaciju.

Kako se u medijima tada pisalo, Rojs je rekao da mu "dozvole ne trebaju jer je kuću rušio zbog Ive Sanadera", koji je "na njega vršio pritisak i učinio mu veliku štetu".

Komentirajte prvi

New Report

Close