Otvoren splitski ured Booking.com-a

Autor: Poslovni.hr , 13. svibanj 2015. u 09:08
Thinkstock

Važnost otvaranja ureda Booking.com-a za grad i regiju istakli su direktorica Turističke zajednice Grada Splita Alijana Vukšić i direktor TZ Splitsko dalmatinske županije Joško Stella

U Splitu jepredstavljen novootvoreni sezonski ured vodeće svjetske kompanije za on-line rezerviranje hotelskog i drugovrsnog smještaja Booking.com-a.

Kako je kazao regionalni menadžer kompanije Goran Pleše, otvaranje ureda je rezultat izraženog porasta potražnje gostiju za smještajem na području Splita i okolice, koji će ujedno funkcionirati i kao podrška postojećim smještajnim kapacitetima na ovom području. „Ovo je jedan od 165 ureda koje imamo u svijetu. Ovim želimo i svakom Booking.com korisniku osigurati jednostavan pronalazak smještaja. Danas na području Splita imamo 6.600 objekata, a u samom Splitu 1.700. Kada smo otvarali ured u Zagrebu, 2011. godine smo u cijeloj regiji samo 170 objekata, a u Splitu 50“, kazao je Pleše, istaknuvši da Booking.com generira veću potražnju od rasta kapaciteta, da se mnogo ulaže u promociju regije te se u kompaniji radi stalno na novim i novim aplikacijama koje gostima trebaju što je moguće više približiti destinacije i olakšati rezervacije smještaja. 

„Booking.com već je dugo prisutna u našem gradu, koji je gospodarski prvenstveno okrenut turizmu i sa velikim ambicijama za njegov daljnji razvoj, prvenstveno za razvoj industrije zabave kao temeljnog faktora za produženje turističke sezone. Rezultati koji nam pokazuju uspjeh svih dionika u turističkom biznisu govore nam o velikom porastu broja dolazaka i noćenja, ali i vremenu boravka naših gostiju koje sve svake godine sve više produžava“, kazala je Ela Žižić, pročelnica Službe za gospodarstvo, turizam, međunarodne i europske fondove, zaželjevši agenciji da Splitu dovede mnogo turista. 

Važnost otvaranja ureda Booking.com-a za grad i regiju istakli su direktorica Turističke zajednice Grada Splita Alijana Vukšić i direktor TZ Splitsko dalmatinske županije Joško Stella. U uredu će raditi sedmero ljudi koji će pokrivati područje od Makarske do Trogira i otoke.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Imam lošeg iskustva sa Booking, odnose se vrvlo loše prema partnerima

New Report

Close