Otvoren novi resort Port 9 s četiri zvjezdice, idealan za obitelj i aktivan odmor

Autor: Poslovni.hr/H , 09. lipanj 2017. u 15:17
Foto: Press

Postojeći i novi objekti u sezoni će zapošljavati više od 340 radnika

Otvoren je obnovljeni kompleks turističkog naselja HTP Korčula d.d. koji od sada nosi ime Port 9 resort. Investicija je vrijedna 75 milijuna kuna. Ovoga ljeta se tako na Korčuli može očekivati porast broja gostiju iz Velike Britanije, Slovenije i Francuske, a već sada je zabilježen veliki interes domaćih gostiju, ali i onih iz dalekih azijskih zemalja.

Port 9 obuhvaća 180 smještajnih jedinica na razini 4 zvjezdice, a Korčuli donosi dugo očekivani razvojni poticaj u segmentu turizma visoke kvalitete, koji svojim smještajnim kapacitetima i ponudom omogućuje potpuno uživanje u prirodnim ljepotama i bogatoj baštini zavičaja Marka Pola. Čine ga četiri paviljona s ukupno 170 soba, boutique hotel Melion, vila i ljetnikovac Andreis, tri restorana, lounge i caffe barovi. U sklopu novog resorta su i četiri vanjska bazena i tri restorana. Port 9 oblikovan je tako da u potpunosti povezuje tradiciju Korčule s modernim pristupom turizmu. Također, Port 9 je jedan od najvećih ulagačkih projekata Prosperus FGS-a u turizmu. Postojeći i novi objekti u sezoni će zapošljavati više od 340 radnika, a njihovo otvaranje, uz dodatne nove sadržaje, značajno pridonosi razvoju cijele destinacije.

"Veliki je posao iza nas, ali i pred nama. Željela bih ovim putem čestitati i zahvaliti cijelom projektnom timu, kao i našim radnicima, koji su svojim doprinosom omogućili da se ovaj projekt uspješno privede kraju. Velik broj rezervacija govori da smo napravili dobar posao i da možemo očekivati još jednu sjajnu sezonu“, izjavila je Ivana Hatvalić, predsjednica Uprave HTP Korčule d.d.

"Hrvatska se pozicionira kao kvalitetna destinacija dostupna različitim tržišnim segmentima, u čemu značajnu ulogu ima hotelski sektor. Ovaj projekt predstavlja razvoj, inovaciju, podizanje turizma Korčule, ali i Dubrovačko-neretvanske županije na jednu višu razinu, a to je ono što nam je potrebno kako bi hrvatski turizam postao još prepoznatljiviji, kvalitetniji i konkurentniji na svjetskom tržištu“, rekao je glavni tajnik Ministarstva turizma Ivo Bašić.

Andrija Fabris, gradonačelnik Grada Korčule rekao je da su sretni zbog ovog ulaganja i dodao da vjeruje da će to prepoznati i naši gosti koji će sada moći uživati u objektima koji prate ovu predivnu korčulansku prirodu. I župan Nikola Dobroslavić rekao je da je ovo najbolji put kojim ide Korčula, ali i županija. "Gosti novog resorta Port 9 sigurno će uživati u raznovrsnoj ponudi resorta i grada Korčule. Očekujemo snažan povratak britanskih gostiju na otok Korčulu, dobar promet iz Njemačke, Francuske, Slovenije i Poljske, ali i drugih brojnih zemalja. Pred nama je još jedna vrlo uspješna turistička sezona za koju smo se dobro pripremili i već sada bilježimo rekordni turistički promet u Dubrovačko-neretvanskoj županiji“, izjavio je Vladimir Bakić, direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.

Komentirajte prvi

New Report

Close