Otvoren 6. Sajam obnovljivih izvora energije CRO ECO ENERGY EXPO 2015

Autor: Poslovni.hr , 31. ožujak 2015. u 13:13
Thinkstock

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, a izvršni organizator je tvrtka DMK Vall 042

Posljednjih šest godina pokazali smo da Varaždin razmišlja uistinu ekološki i to ne samo kroz kontinuirano održavanje ovog Sajma, već i kroz iskorištavanje svih poticaja vezanih za energetsku učinkovitost. To pokazuje da je organizacija ovog Sajma opravdana inicijativa i da se Sajam sve jače pozicionira na karti ovakvih specijaliziranih manifestacija. Kazao je to varaždinski gradonačelnik Goran Habuš koji je 27.ožujka u Gradskoj sportskoj dvorani uz Dravu otvorio 6. Sajam obnovljivih izvora energije Cro Eco Energy Expo 2015.

Zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić istaknuo je kako su Grad Varaždin i Varaždinska županija lideri u području investicija u energetsku učinkovitost.

„Kroz programe obnove škola po principima energetske učinkovitosti uložili smo preko 40 milijuna kuna, za modernizaciju energetskih izvora u školama (kotlovnice, rasvjeta), energetsku obnovu zgrada (fasade, stolarija) i obnovljive energije (krovne sunčane centrale, dizalice topline), što nas čini liderima u Hrvatskoj po tom pitanju“, kazao je Košić i pozvao posjetitelje da iduća tri dana svakako navrate do Gradske sportske dvorane. Istaknuo je i kako je Varaždinska županija izradila Akcijski plan energetske učinkovitosti kao planski dokument koji se donosi za trogodišnje razdoblje, a u skladu  s Nacionalnim akcijskim planom.

Pročelnica gradskog upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju Goranka Grgić istaknula je kako Grad Varaždin kao organizatora veseli velik broj izlagača.

„Ove godine imamo 30 izlagača od kojih su neki iz prijašnjih godina, ali tu su i brojni novi izlagači što znači da su prepoznali važnost i vrijednost ove manifestacije, kojom želimo utjecati na povećanje svijesti o obnovljivim izvorima energije. Nadamo se da će na ovaj način i građani dobiti poticaj da ulažu štedljive i ekonomične tehnologije i da će sve to na kraju krajeva potaknuti nove investicije“, istaknula je otvarajući Sajam Goranka Grgić.

Tu ih do nedjelje 29. ožujka očekuju testne vožnje električnih automobila, zanimljiva predavanja, prezentacije i radionice te bogata ponuda izlagača
Radno vrijeme sajma je u petak i subotu od 9 do 19 sati te u nedjelju od 9 do 15 sati, a ulaz je besplatan.

CRO EEE 2015 je specijalizirani sajam namijenjen i širokoj publici koji svojim izlagačko-programskim  sadržajem daje naglasak na energetski štedljive tehnologije i mogućnosti  primjene sustava obnovljivih izvora energije u opremanju objekata te povećavanje svijesti o korištenju energije i topline, energetskoj učinkovitosti i mjerama uštede energije. Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, a izvršni organizator je tvrtka DMK Vall 042 d.o.o.

Komentirajte prvi

New Report

Close